ACTUALIZARE – DOSARUL “TRAFICANŢII” – Unul a fost arestat preventiv, unul sub control judiciar. Traseul stupefiantelor din Spania în Baia Mare

488

Reprezentanţii Tribunalului Maramureş au adus la cunoştinţa opiniei publice că, prin încheierea penală nr. 13/DL/12.03.2019, pronunţată în dosarul nr. 451/100/2018 al Tribunalului Maramureş, s-a dispus, la propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureș, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12 martie 2019, până la data de 10 aprilie 2019, inclusiv, a inculpatului Z.C.I., în vârstă de 22 de ani, domiciliat în municipiul Baia Mare.

Acesta este cercetat pentru participație improprie la infracţiunea de trafic de droguri de risc şi mare risc, participație improprie la infracţiunea de trafic de droguri de risc şi mare risc prin introducerea în ţară fără drept şi instigare la infracţiunea de trafic de droguri de risc şi mare risc.

“Pentru a dispune arestarea preventivă a inculpatului, instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea că acesta l-a determinat pe inculpatul T.E., cercetat în aceeaşi cauză, ca în schimbul sumei de 100 de lei şi a remiterii cantităţii de 50 de grame de cannabis, să se deplaseze la sediul unei societăţi de transport, pentru a ridica un colet expediat din Spania în România, colet conţinând 1.543 de grame de fragmente vegetale de cannabis şi 150 de pastile ecstasy”, a explicat Mirela-Roxana Petrariu, conducătorului Biroului de informare şi relaţii publice din cadrul Tribunalului Maramureş.

# O respingere a instanţei
Instanţa a respins propunerea formulată pe numele inculpatului T.E., în vârstă de 19 de ani, domiciliat în Mun. Baia Mare, cercetat pentru tentativă la infracţiunea de trafic de droguri de risc, dispunând luarea faţă de acesta a măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile, perioadă în care inculpatul va avea de respectat obligaţiile prevăzute de art. 215 din Codul de procedură penală.

“Inculpatul Z.C.I. a contestat hotărârea Tribunalului Maramureş, dosarul urmând a fi înaintat Curţii de Apel Cluj pentru soluţionarea căii de atac”, a declarat Mirela-Roxana Petrariu.

ACTUALIZARE – În 11 martie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor T. E. şi Z. C. I., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi introducerea în ţară, fără drept, de droguri de risc şi mare risc.

La data de 11 martie, procurorii DIICOT – B.T.Maramureş împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş au prins în flagrant delict, pe raza municipiului Baia Mare, pe inculpatul T. E., în vârstă de 19 ani, în timp ce urma să primească un colet, transportat din Spania, prin intermediul unei firme de transport, care conţinea cantitatea de 1,543 kilograme de cannabis şi 150 de pastile de MDMA.

# Modul de operare
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat faptul că, destinatarul coletului ce conţinea droguri de risc şi de mare risc este inculpatul Z. C. I care l-a determinat cu intenţie pe inculpatul T. E., ca în schimbul sumei de 100 lei şi promisiunea remiterii cantităţii de 50 grame de cannabis, să se deplaseze la sediul societăţii de transport în vederea ridicării coletului, transportului și predării acestuia către inculpatul Z. C. I.

“La data de 12 martie, Tribunalul Maramureş a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile a inculpatului Z. C. I şi măsura preventivă a controlului judiciar a inculpatului T. E. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, a declarat Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here