DOSAR ROMATSA – Maramureşeanul Dragoș Titea, audiat de IGPR

399

Cine a spus că nu funcţionează legea în România? În seara zilei de marţi, 29 ianuarie, șase persoane, printre care si un secretar de stat in Ministerul Transporturilor, au fost duse la audieri, în urma unor percheziții desfășurate la Romatsa intr-un dosar vizand externalizarea serviciilor de asistență juridică, notează presa centrală.

“Politisti din cadrul Directiei de Politie Transporturi a Inspectoratului General al Politiei Romane, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, au efectuat o perchezitie la sediul unei regii autonome, din municipiul Bucuresti. Activitatea s-a desfasurat in cadrul unui dosar penal, intocmit sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 297 din Codul Penal, cu incalcarea O.G. nr. 26/ 2012, privind unele masuri de reducere a cheltuielilor publice si intarirea disciplinei financiare si de modificare si completare a unor acte normative. In urma acestei activitati, s-au ridicat inscrisuri, privind externalizarea serviciilor de asistenta juridica”, anunta IGPR.

Secretarul de stat, despre care se vorbește în comunicatul IGPR, este nimeni altul decât maramureşeanul Dragoş Titea. Acesta spune că, în perioada la care fac referire organele de anchetă, avea raporturile de muncă suspendate cu Romatsa.

“Având în vedere articolele apărute în media, în ultimele ore, cu privire la persoana mea și calitatea pe care o am în Ministerul Transporturilor și ca reprezentant al Guvernului României, pentru buna și corecta informare a opiniei publice, dar și a tuturor celor interesați, fac următoarele precizări:

Am fost invitat de către organele de specialitate ale statului, care au desfășurat o activitate specifică la sediul Romatsa, să merg să dau o declarație în respectiva speță. Subliniez faptul că am mers de bună voie la sediul organelor de cercetare penală, de îndată ce am fost chemat. Am acordat și voi acorda tot sprijinul anchetatorilor cu privire la solicitările dânșilor.

În perioada la care fac referire organele de anchetă, aveam raporturile de muncă suspendate cu Romatsa.

Întăresc ideea că voi colabora cu anchetatorii ori de câte ori voi fi solicitat și voi da curs oricărei invitații pe care o voi primi de la aceștia”, a scris Dragoș Titea pe pagina lui de Facebook.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here