DORINȚELE ALEȘILOR JUDEȚULUI – Parc tematic la Complexul Astronomic Baia Mare

91

Guvernul României a alocat recent județului Maramureș suma de 28 de milioane de lei pe două componente și anume una socială, pentru completarea bugetului Direcției de Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului, respectiv 20 de miloane de lei pentru echilibrarea bugetului.

Aleșii județeni, în ședința de CJ din această săptămână, au alocat sume de bani pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale pentru comunitățile de pe Valea Izei afectate puternic de inundații.  Primul punct pe ordinea de zi a ședinței a fost cel referitor la aprobarea unei documentații tehnico-economice pentru obiectivul ”Amenajare exterioară parc tematic Complexul Astronomic Baia Mare”.

Această amenajare înseamnă, potrivit celor de la CJ Maramureș, efectiv, construirea unor planete în fața Complexului Astronomic care vor fi iluminate din interior, apoi un pavilion care va reprezenta soarele, dar se dorește și construcția unui amfiteatru și amenajarea aleilor pietonale. Investiția Consiliului Județean este de aproape 500.000 de lei.

FOTO baiamare.ro

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here