DORINȚE PENTRU VIITOR – Zboruri din Tăuții Măgherăuș spre Timișoara, Constanța sau Iași

542

Strategia Consiliului Județean vizavi de Aeroportul Internațional “Maramureș“ din Tăuții Măgherăuș este una cat se poate de clară. Deocamdată aeroportul va avea un director economic și unul de dezvoltare din primăvara acestui an, a căror principală misiune va fi aceea de a face acest aeroport mai mult decat este în prezent.

Prima dorință a administrației județene este aceea de a atrage noi operatori aeronautici care să diversifice portofoliul de destinații spre care se poate zbura de pe Aeroportul Internațional Maramureș. Deocamdată avem aici cursele interne spre București, respectiv spre Antalya și Egipt cu tur-operatori de turism. Companiile low-cost deocamdată nu au zboruri de pe acest aeroport, cum au vecinii sătmăreni.

O a doua dorință a administrației județene este aceea de operare de noi destinații, prioritățile fiind în acest moment destinațiile internaționale din Franța, Spania, Italia, Germania, Belgia și Marea Britanie. Dacă ne referim la cursele interne, atunci autoritățile județene speră la curse spre Constanța, Timișoara și Iași, pe langă cea de București. Conform strategiei CJ,“legătura cu aceste orașe este văzută ca fiind una de importanță strategică pentru regiune, pentru că stabilirea lor este solicitată de către mediul de afaceri regional, dar și pentru că ar asigura o creștere majoră a fluxului de turiști români”.

Consiliul Județean are în plan pentru următorii patru ani, conform scrisorii de așteptări privind alegerea directorilor economic și de dezvoltare al Aeroportului “Maramureș“, “creșterea calității serviciilor asigurate pentru companiile aeriene, dar și pentru pasageri, creșterea eficienței economice a aeroportului, creșterea numărului de pasageri procesați și creșterea numărului de destinații de care Maramureșul să fie legat prin cursă aeriană directă sau low cost, respective reducerea timpilor de așteptare pentru pasageri și diversificarea serviciilor nonaviatice în cadrul regiei.

Tot ca plan pentru acest an, conducerea aerogării de langă Baia Mare dorește construcția unui nou terminal. Dorin Buda, directorul aeroportului, legat de acest subiect a spus: “Luna aceasta demarăm procedura de achiziție publică, respectiv licitația publică pentru proiectarea și execuția noului terminal”.

Dragoș HOJDA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here