DORINȚE – Ce își doresc șoferii maramureșeni de la noul an

274

Șoferii maramureșeni speră la drumuri județene mai bune în acest an, respectiv la startul unor lucrări pe unele sectoare de drumuri județene extrem de circulate și care au mare nevoie de reabilitare și modernizare.

Unii mai speră la prețuri mai mici la carburanți, dar și la autostrăzi.“Drumuri bune, siguranță pe drumuri și taxe și accize mai mici. Așteptările șoferilor sunt puține, că oricum statul nu investește în infrastuctură sau cel puțin investește în hartii și în contracte în care firmele după ce au banii în mână intră în insolvență. Dacă de 30 de ani suntem la fel, ce ar putea schimba 2020?”, spune Bolog Andrei.

“Ce așteptăm de la 2020, noi ca șoferi? Autostrăzi, cat de multe, drumuri naționale mai bune, dar și prețuri mai mici la carburanți. Dar nu cred că ni se vor îndeplini aceste dorințe, sau poate în mică măsură. Eu, personal, aștept să demareze lucrările la drumul județean de pe Valea Izei, că e praf. Circul destul de des pe el și nu îmi plce să văd cum se scutură mașina din cauza denivelărilor din asfalt. În rest, ce să zic, decat că nu ar strica să avem drumuri județene cu cat mai mult asfalt și accidente cat mai puține”, adaugă Ioana M.

“Pentru 2020 eu îmi doresc ca polițiștii rutieri maramureșeni să nu mai stea la vânătoare, pentru că scopul lor nu este să vâneze, ci să prevină. Stau ascunși cu radarul pentru viteză sau treceri de pietoni. Eu nu am avut probleme, nu am amenzi, contravenții, nimic, dar văd zilnic pe unde stau. Nu am văzut niciodată să oprească pe cineva, de exemplu, care se încadrează la dreapta înspre Decebal de pe Bulevardul București și taie calea la cei care vor să meargă înainte. Acesta este la sensul giratoriu de la parașutiști, unde mulți se bagă pe dreapta să o ia înainte înspre Cluj. Dar stau de o grămadă de ori la Mol lângă Lidl doar pentru trecerile de pietoni pentru că cu cei care merg înainte deși nu sunt încadrați bine nu au probleme. Sau cei care blochează sensul giratoriu deși nu pot să meargă înainte. Dacă tot stau la vânătoare la cine nu dă prioritate la pietoni să îi amendeze, dar la fel și pe pietonii care se aruncă pe trecerea de pietoni fără să se asigure”, spune Angheluță Dumitru.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here