DORINȚE – Afaceriștii din Republica Moldova vor să investească în Maramureș

370

Palatul Administrativ din Baia Mare a fost astăzi, 25 februarie, locul de desfășurare a unei întâlniri între președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea și vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie din Republica Moldova, Mihai Bilba. Prezent la întâlnire a fost și președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin Tuș.

Consiliul Județean a anunțat că în cadrul întâlnirii au avut loc discuții prin care mediul de afaceri din Republica Moldova și-a exprimat deschiderea cu privire la noi colaborări cu județul Maramureș, dar și dorința de intensificare a relațiilor economice dintre cele două entități.

“Am avut, de-a lungul timpului, diverse colaborări cu raioanele din Republica Moldova, dar și participări la evenimentele culturale unde am fost invitați. În prezent, suntem în negocieri avansate pentru formalizarea relațiilor dintre județul Maramureș și unul dintre raioanele din Republica Moldova. Din partea conducerii județului Maramureș există toată susținerea și consider că, prin depunerea unui efort comun și, în parteneriat cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie din Maramureș, vom putea genera o dezvoltare a relațiilor economice și culturale cu Moldova” a declarat Gabriel Zetea președintele Consiliului Județean Maramureș.

“La târgurile organizate de Camera de Comerț a Republicii Moldova oferim un stand firmelor din România, unde acestea pot să își prezinte produsele, și cred că acest lucru se poate realiza și la târgurile din Maramureș” a spus vicepreședintele Camerei de Comerț din Republica Moldova, Mihai Bilba.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin Tuș a subliniat faptul că la expozițiile organizate în viitor ar fi bine să fie prezente și firme din Republica Moldova, pentru ca maramureșenii să aibă posibilitatea de a se familiariza cu produsele din statul vecin. Camera de Comerț și Industrie Maramureș intenționează să organizeze, în toamna acestui an, prima ediție a manifestării „Fabricat în Republica Moldova”, eveniment în cadrul căruia va oferi un spațiu generos mai multor firme din Republica Moldova și, totodată, va organiza un Forum de afaceri internațional Maramureș – Republica Moldova.

Dragoș HOJDA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here