DONATOR DE PLASMĂ – Șansă la viață pentru un chiorean cu Covid-19

66

Acum câteva zile, un tânăr din Vălenii Șomcutei lansa un apel pe Facebook pentru salvarea unei cunoștințe care s-a infectat cu Covid-19.

“Salutare, nu obișnuiesc să vă cer ajutorul, dar de data aceasta îndrăznesc să o fac, cu speranța că unul dintre cei 5000 de prieteni, va sări în ajutor. Tatăl prietenului și colegului nostru Alex Costin a fost diagnosticat cu Covid-19, iar starea lui este critică, momentan se află în comă indusă. Dacă vreunul dintre voi a fost infectat și s-a vindecat de acest virus sau cunoașteți vreo persoană care a trecut prin așa ceva, vă rog să donați plasma pentru tatăl lui Alex. E singura șansă! Donarea se face la Centrul de Transfuzii pe numele Costin Felician Ioan. Știu că există mulți sceptici, poate și eu mă număr printre ei, dar când vine vorba de părinți, ne mobilizăm și facem tot ce ne stă în putință să fim de ajutor! Am mare încredere în oamenii buni, care vor să ajute! Vă mulțumesc! Puteți lua legătura cu Alex: 0753.742.831”, a scris tânărul pe pagina sa de Facebook.

Cei din familia bolnavului au fost contactați de mulți oameni care au vrut să-i ajute. De exemplu, unul dintre cei care i-a contactat le-a spus că preotul din Ilva Mică, județul Bistrița-donator plasma

Năsăud, a avut coronavirus și a donat plasmă de mai multe ori.
Altcineva spune că au încercat mai multe persoane să doneze plasmă “dar, surpriză , tot ei trebuie să plătească toate taxele, cheltuielile!”.

Până la urmă a venit și o veste bună. Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș a anunțat că a venit un donator de plasmă.

“Șansă în plus la viață a unui pacient Covid aflat în stare critică a fost dăruită astăzi (miercuri – n.r.) cu generozitate de către domnul Robert Tamasi Barna.
Prezența voluntară la donare și dorința de a ajuta în lupta cu această boală, donând plasmă convalescentă, demonstrează că există oameni cărora le pasă. Din păcate, prea puțini!
Vă mulțumim pentru gestul dumneavoastră nobil și sperăm să vă urmeze exemplul cât mai mulți pacienți vindecați, pentru a putea ajuta cât mai mulți pacienți aflați în stare critică, care își pun speranța în donatori!”, transmit reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Maramureș.

#Încă un apel pentru donare de plasmă
Numărul cazurilor de Covid-19 a crescut mult în ultimele zile în Maramureș. Mulți dintre cei din familiile bolnavilor își pun speranțe în rețelele de socializare. Un alt anunț a fost postat de o tânără din Șișești. „Avem mare nevoie de ajutorul vostru! Bunica noastră a fost diagnosticată cu Covid-19, iar starea ei este critică. Dacă vreunul dintre voi, a fost infectat și s-a vindecat de acest virus sau cunoașteți persoane care au trecut prin așa ceva, vă rugăm să donați plasmă pentru bunica noastră.
Donarea se face la Centrul de Transfuzii pe numele Pop Veronica.
Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați la nr. de telefon 0742594612- Cristina Marc. Vă mulțumim!

Ioan BUDA ȚEȚU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here