DONAȚIE – Aparatură medicală, donată Spitalului Județean

690

Un agitator de trombocite și o cameră climatică au fost donate, luni, de către Rotaract T.E.A.M. Baia Mare, Spitalului Județean „Dr. Constantin Opriș”. Pentru a le achiziționa, Rotaract a organizat, în luna februarie, a IV-a ediție a „Balului inimilor”.  Agitatoarele sunt aparate ce mențin trombocitele în mișcare și pot fi utilizate ca dispozitiv de sine stătător, sau în combinație cu camera climatică,  pentru asigurarea temperaturii de 22°C.

Aparatele donate sunt necesare pentru a veni în sprijinul bolnavilor diagnosticați cu leucemie acută. „Tratamentul pentru acești pacienți prevede susținerea chimio-terapiei prin transfuzii de trombocite, pentru că, între 7 și 21 de zile, scad trombocitele în organism și apare pericolul major de sângerare. Dacă bolnavul ajunge să aibă sub 10.000 de trombocite, poate face accident vascular hemoragic. Trombocitele standard ridică nivelul de trombocite din sânge cu aproximativ 5.000, în timp ce trombocitele aduse și puse pe agitator cresc cu 60.000. Mai mult, faptul că rămân stocate pe agitator, permite folosirea acestora pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce aduce un plus în tratarea bolnavilor noștri”, a declarat medicul hematolog Cristina Truică.
Aparatura medicală, în valoare de 21.000 de lei, adusă de membrii Rotaract T.E.A.M. fost predată în prezența managerului interimar al Spitalului Județean, dr. Vasile Pop, a medicului șef al Secției de Hematologie al Spitalul Județean, dr. Cristina Truică, dar și a medicului șef al Secției ATI, Adriana Stoicovici.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” a mulțumit Clublui Rotaract T.E.A.M. pentru întreaga colaborare avută până în prezent, arătând că toți cei care arată compasiune pentru semenii lor sunt primiți mereu cu brațele deschise la unitatea medicală din Baia Mare.

Rotaract a demarat, la începutul acestei luni, o altă campanie: ”Donează sânge, salvează vieți”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here