DIVIZIA A1 DE VOLEI – Știința Explorări întâlnește Universitatea Cluj, echipa care a învins pe VM Zalău

344

Azi, 5 februarie, este programată o etapă intermediară în Divizia A1 de volei masculin. În această rundă, Știința Explorări (locul 8, 11p) va juca acasă cu Universitatea Cluj (locul 7, 15p). Partida va începe la ora 17 și va fi arbitrată de Marius Lazăr și Daniel Hadade (Zalău), în timp de Ioana Bîrsan (Iași) va fi observator din partea Federației Române de Volei.

Meciul se anunță a fi echilibrat, deoarece ambele echipe au avut evoluții bune în ultimele etape. În runda precedentă, băimărenii au pus mari probleme în deplasare ocupantei locului 2, Dinamo București, în fața căreia a pierdut cu 3-1 după aproape două ore de joc.

La rândul lor, clujenii au furnizat o mare surpriză învingând acasă, cu 3-1, echipa VM Zalău. Se pare însă că evoluția oaspeților a fost influențată negativ de o epidemie de gripă care a făcut ravagii printre jucători, dar Universitatea nu a acceptat amânarea partidei. VM Zalău are în continuare mari probleme de efectiv, partida cu Unirea Dej, pe care trebuia să o joace azi în deplasare, fiind amânată, cu acceptul adversarilor.

Gripa face ravagii și în lotul echipei Dinamo, dar formația bucureșteană se va prezenta azi la Galați pentru partida cu Arcada, deoarece formația campioană nu a vrut să audă de amânare jocului.

În partida tur, Universitatea a învins pe teren propriu Știința Explorări cu 3-2, după ce băimărenii au condus cu 2-0. Principalul atu al clujenilor în acest sezon este Vlad Negrean, fostul voleibalist al echipei Știința Explorări, care este cel mai eficient jucător din Divizia A1.

Programul etapei a 14-a:

– SCM Gloria Buzău – CS UV Timișoara (azi, 5 februarie, ora 17). Arbitri: George Grădinaru și Florin Dimachi (Galați). Observator FRV: Marian Păușescu (București);

– CS Știința Explorări – CS Universitatea Cluj-Napoca (azi, ora 17);

– SCMU Craiova – CSM Câmpia Turzii (azi, ora 18). Arbitri: Valentin Beșoi (Râmnicu Vâlcea) și Florin Anton Mărgescu (Pitești). Observator FRV: Constantin Ispas (București);

– CS Arcada Galați – CS Dinamo București (azi, ora 18). Arbitri: Darius Meșca și Marius Ștefurac (Ploiești). Observator FRV: Traian Marinescu (București);

– CS Volei Municipal Zalău – CS Unirea Dej (18 februarie, ora 18). Arbitri: Cristian Șerei și Răzvan Lupuțan. Observator FRV: Gigi Dumitru (toți din Baia Mare).

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here