DISTRACȚIE ÎN UNGARIA – O delegație a Consiliului Județean, la Zilele Lacului Tisza

452

O delegație a Consiliului Județean Maramureș participă, zilele acestea, la invitația județului maghiar înfrațit, JaszNagykunSzolnok, la evenimentul “Zilele Lacului Tisza – Tomek” în localitatea Tiszafured din Ungaria. Din delegație fac parte consilierul județean Mihai Kokenyesdi, reprezentanți ai Biroului Relații Internaționale, meșteri populari și producători locali maramureșeni.

Au fost prezentate atracțiile și produsele autohtone în standurile special amenajate cu această ocazie. Evenimentul s-a deschis cu o paradă compusă din fanfara militară, husarii pe cai și tineri îmbrăcați în portul popular maghiar, care au susținut mai multe momente artistice îndelung aplaudate de publicul entuziast prezent.

„Președintele regiunii JaszNagykun Szolnok, Piroska Miklos, alături de vicepreședinții Feher Petra și dr. Csoor Gyorgy, și-au exprimat sprijinul și susținerea pentru întărirea relațiilor de înfrățire dintre cele două regiuni cu scopul de a dezvolta proiecte de cooperare comune. “Zilele Lacului Tisza – Tomek” sunt la a doua ediție și reprezintă un eveniment ce se dorește un pol de atracție pentru turiștii care vizitează această zonă a Ungariei”, arată CJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here