DISTRACȚIE DE AUGUST – Ieudul, în straie de sărbătoare

197

Comuna Ieud a îmbrăcat straie de sărbătoare weekendul trecut cu ocazia ediției din acest an a ”Întâlnirii fiilor satului”, un eveniment cu muzică de calitate și multă voie-bună. La Ieud au ajuns cei din conducerea județului, prefectul de Maramureș, dar și primari din Maramureș.

”Deși în ultimele trei decenii această întâlnire a avut loc mai repede, am decis ca sărbătoarea noastră să fie organizată în primul weekend după sărbătoarea Sfintei Maria, tocmai pentru ca cei plecați în afara granițelor țării să poată fi alături de noi în număr cât mai mare.”, a declarat primarul comunei Ieud, Nicolae Traian David.

Consiliul Județean a fost partener al ”Întâlnirii fiilor satului de la Ieud”, suma finanțată și aprobată de consilierii județeni în vederea pregătirii sărbătorii fiind de 65.000 de lei.

”Aceste sărbători sunt cele care ne aduc împreună. Iar toți cei care ne vizitează revin apoi în județul nostru și, la fel de important, laudă frumusețile Maramureșului în zonele în care locuiesc. Pensiunile județului sunt pline atât vara cât și iarna, iar turiștii se întorc cu și mai mult drag în anul următor”, a precizat președintele Gabriel Zetea, prezent la manifestare.

Prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan, consideră că aceste întâlniri cu fiii satului sunt oportunități de a-i întâlni pe toți cei dragi.

La final, primarul Traian Nicolae David a primit logo-ul județului Maramureș, pe care sunt reprezentate foarte bine biserica și poarta maramureșeană, respectiv credința și tradiția locului.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here