DISCUȚII ROMÂNO-UCRAINENE – Un un nou pod peste Tisa?

53

Luni, 3 august, în Maramureș a fost, în vizită de lucru, Însărcinatul cu Afaceri al Ucrainei în România, Pavel Rohovei. Discuțiile purtate cu autoritățile județene au urmărit stabilirea unor contacte de lucru directe și durabile, în scopul impulsionării și promovării unor legături de cooperare și în plan local.

Subiectul principal s-a axat pe dezvoltarea relațiilor bilaterale și a celor economice, considerate ca fiind motorul principal al bunăstării comunităților situate pe cele două părți ale Tisei. Reprezentanții Maramureșului au subliniat necesitatea reluării discuțiilor privind implementarea proiectului noului pod rutier de beton peste râul Tisa care stagnează în prezent la CNAIR și este blocat în birocrația documentelor, de ambele părți.

Vizita se înscrie în parcursul de revigorare a relațiilor româno-ucrainene sub auspiciile evoluției favorabile din cadrul Comisiei Mixte pentu Minorități România-Ucraina. Oficialul ucrainean a subliniat faptul că relațiile bilaterale dintre cele două țări au luat o turnură pozitivă și este de așteptat ca, în toamnă, să fie efectuată o vizită a ministrului de externe ucrainean la București. În plus, se preconizează ca, în viitorul foarte apropiat, să fie deschis un nou punct de frontieră la Isaccea-Orolvka, fapt ce va constitui un semnal de cooperare solid între cele două țări și care, cel mai probabil, va fi urmat de noi astfel de acțiuni de cooperare transfrontalieră.

La finalul întâlnirii, părțile au agreat susținerea proiectelor comune benefice pentru maramureșeni și au subliniat faptul că vor milita pentru îmbunătățirea relațiilor economice dintre cele două țări.

Ioan BUDA ȚEȚU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here