DISCUŢII – Primăria Bârsana luptă pentru a prelua de la MAI un teren

850

Autorităţile locale din Bârsana se luptă să ia în administrare un teren care aparţine Ministerului Afacerilor Interne. Lupta aceasta deocamdată nu a fost câştigată de administraţia locală, iar primarul Teodor Ştefanca a adus, la ultima şedinţă a Colegiului Prefectural, în atenţia conducerii IPJ Maramureş situaţia celor 410 metri pătraţi nefolosiţi aflaţi între muzeul şcolar şi postul de poliţie Bârsana.

”E vorba de acel teren din incinta şcolii. Deocamdată nu am rezolvat nimic. Este vorba de o suprafaţă de 410 metri pătraţi, care se află chiar în incinta şcolii, a curţii şcolii ”Mircea Vulcănescu” din Bârsana. Pe vremuri, acel teren i-a fost atribuit postului de poliţie, şefului de post pentru a-şi pune acolo culturi de cartof ş.a.m.d. Au trecut acele vremuri, terenul respectiv este întăbulat pe statul român cu drept de administrare al M.A.I. şi consider că ne-ar fi de folos nouă, Consiliului Local. Nu se face nimic pe acel teren, ba mai mult, îl întreţinem noi de când am preluat mandatul de primar. Asta deşi nu ne aparţine. Practic, a ieşit din evidenţa tuturor. Vrem să construim acolo o scenă, pentru ca să se facă spectacole sau să ţinem deschideri sau închideri de an şcolar. Este situat între muzeul şcolar şi postul de poliţie”, a subliniat primarul comunei Bârsana, Teodor Ştefanca.

Şeful Poliţiei Maramureş, Liviu-Constantin Grozavu, a lăsat să se înţeleagă că problema semnalată de administraţia locală din Bârsana poate fi rezolvată, pentru că ”primul lucru este să discutăm. Orice se poate rezolva dacă există concurs de voinţă”.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here