DISCUȚII ÎNCHEIATE – Eliza Buceschi nu va juca la CS Minaur

608

Deși la un moment dat era anunțat ca sigur, transferul Elizei Buceschi la CS Minaur nu se va mai realiza.

De altfel, Eliza nu se regăsește în lotul anunțat de gruparea băimăreană pentru sezonul următor al Ligii Florilor. În schimb, clubul Minaur a mai anunțat că mai este în negocieri cu alte două jucătoare, dar nu se știe dacă Eliza Buceschi s-a numărat printre acestea.

Din câte se pare, nu a existat un interes real pentru Eliza Buceschi din partea clubului CS Minaur, care și-a asigurat postul de centru după ce s-a înțeles cu Cristina Laslo (Corona Brașov), iar Andreea Popa și-a prelungit contractul.

Deși se află de câteva luni acasă, în Baia Mare, cu Eliza Buceschi s-au purtat în această perioadă doar discuții de tatonare și abia la începutul acestei săptămâni a fost chemată la negocieri, care s-au soldat rapid cu un eșec. Astfel, băimăreanca ce a jucat în ultimul sezon la Corona Brașov va semna cu o altă echipă. Foarte probabil, aceasta va fi Rapid București.

Născută în Baia Mare, în 1 august 1993, Eliza Buceschi a fost una dintre jucătoarele de bază ale echipei naționale în ultimii ani. În 2015, pe când juca la HCM Baia Mare, a fost desemnată cea mai bună tânără jucătoare din Champions League.

Eliza, care este fiica antrenorului Costică Buceschi, este un produs al clubului de juniori Extrem Baia Mare și în cariera ei a mai jucat la HCM Baia Mare (2010-2015), Thuringer HC – Germania (2015-2016), FC Midtjyland – Danemarca (2016), HC Dunărea Brăila (2016-2017) și Corona Brașov (2017-2019).

Eliza Buceschi a obținut medalia de bronz cu naționala României la Campionatul Mondial 2015. Printre altele, pe plan național a câștigat o dată titlul național, de trei ori Cupa României și de două ori Supercupa României, cu HCM Baia Mare. De asemenea, este campioană a Germaniei cu Thuringer HC.

 

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here