DIN PRIMA ZI DE ȘCOALĂ – Lapte și corn în școlile din Maramureș

164

Vești bune pentru copiii din Maramureș care beneficiază de programul “Lapte și corn”. Asta pentru că acest program va demara încă din prima zi de școală, conform anunțului făcut de către conducerea Consiliului Județean Maramureș la ultima ședință ordinară de CJ Maramureș.

“S-a discutat foarte mult în această perioadă despre posibilitatea autorităților locale de a-și asuma, în cadrul fiecărui UAT, derularea acestui program, Lapte și Corn în județul Maramureș. Programul este unul național, după cum se știe. Din păcate, procedurile de achiziție sunt destul de dificile. Am avut numeroase adrese din partea primăriilor din județ, care nu și-au dorit să își asume în plan local derularea acestui program, iar toate acestea fac ca să fim nevoiți a ne asuma noi, la nivel de județ, derularea aestui program la nivel de județ. Ca excepție de la această regulă este doar comuna Bicaz, care nu beneficiază de prevederile prezentei hotărâri și care beneficiază de alt program-pilot – Masă caldă în școli.

Mi-aș fi dorit ca mai multe autorități locale să își fi asumat derularea acestui proiect, sunt convins că ar fi putut să ofere copiilor maramureșeni produse la o calitate superioară celor care se oferă în școli, din păcate nu s-a întâmplat acest lucru. Așadar, suntem nevoiți să mergem înainte noi, ca și Consiliu Județean Maramureș, însă, din fericire, în acest an, spre deosebire de aproape toți anii anteriori de cand funcționează acest program în țara noastră, Consiliul Județean este pregătit, a finalizat licitația și putem să demarăm programul din școli din prima zi de școală. Vom putea astfel să oferim toate produsele copiiilor din prima zi de școală”, a explicat președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here