DIN PASIUNE PENTRU ECHIPĂ – Un local din Săpânţa, închinat lui Dinamo. Ce a făcut proprietarul (GALERIE FOTO)

408

La nici o sută de metri de Cimitirul Vesel din Săpânţa, în curbă, se află un local select, unde se poate mânca şi bea pe săturate. E clar că mulţimea de turişti venită să vadă obiectivul inedit din comuna maramureşeană îi trece pragul, întrucât e şi aproape, şi frumos amenajat. Însă, surpriza este ceea ce găsesc în interior. Localul este “ornat” cu tricouri ale echipei Dinamo Bucureşti, echipa favorită a proprietarului.

Ca stelist, nu a fost deloc uşor să scriem despre marea rivală. Glumim, desigur. Dănuţ Bledea, în vârstă de 35 de ani, proprietarul restaurantului cu terasă pe timp de vară, ne întâmpină ospitalier şi ne răspunde curiozităţii generate de interesul său pentru echipa alb-roşie.
“Sunt dinamovist de mic, de pe la vreo 12-13 ani, atunci când am fost în Bistriţa, la un meci disputat între Gloria şi Dinamo. Am stat atunci în galeria lui Dinamo. Au venit 2.000 de suporteri din Bucureşti şi împrejurimi şi, în cele din urmă, Dinamo a câştigat cu 3-2. Am mai fost în galeria lui Dinamo ori de câte ori am avut ocazia. Acum vreo doi-trei ani, am fost la un meci Dinamo – CFR Cluj, pe Arena Naţională, la care Dinamo a câştigat cu 3-0”, a relatat Dănuţ Bledea.

Cu Alexandru Vlad e prieten la cataramă

Maramureşeanul deplânge soarta echipei preferate care se zbate în subsolul clasamentului şi are şanse minime să prindă play-off-ul. “De zece ani nu am câştigat nimic, niciun campionat, nimic. E dureros. Pe vremuri se cumpărau jucători cu aproape 2 milioane, acum cu 500 de mii şi rezultatele se văd”, a spus proprietarul localului, după care ne face “prezentarea oficială” a tricourilor valoroase pe care le deţine.
“Cel cu Claudiu Niculescu nu este original, este o replică pe care am achiziţionat-o. Tricoul cu Luchin îl am prin intermediul prietenului meu, Alexandru Vlad, fost jucător la Dinamo. Alex este născut în Sighet şi a jucat la Dinamo, Padurii Târgu Jiu, Internaţional Curtea de Argeş şi Dnepropetrovsk, în Ucraina. A jucat cu echipa ucraineană în finala de Europa League, cu Sevilla, pierdută, din păcate, cu 2-3. Evident, aici am cel al lui Alexandru Vlad, semnat. De fapt, cam toate îmi sunt semnate. Am şi al lui Cristian Oros, cu care, de asemenea, sunt prieten. Şi el a jucat în Europea League, cu Astra. Tricoul lui Dănciulescu îl am datorită unui prieten ofiţer de presă. Tricoul cu Anton îl am ca o surpriză de Crăciun, a lui Alexandru Vlad, când a venit pe aici. De fapt, el vine în fiecare vacanţă pe la mine. Oros, mai rar, pentru că s-a mutat în Oradea, şi vine mai degrabă de sărbători”, a spus, cu mândrie, Dănuţ Bledea.

A făcut o bijuterie dintr-o casă veche

Proprietarul localului este mulţumit de afluenţa de turişti care îi trece pragul, însă afirmă că acest lucru nu se întâmplă 12 luni din 12. “Încep să vină cam din aprilie, cei mai mulţi vin vara, iar apoi numărul scade în toamnă. Mai vin de sărbători, însă noi nu am ţinut deschis în sărbători, decât în ajun, până la amiază”, a explicat dinamovistul.
Dănuţ Bledea povesteşte şi cum s-a apucat de această afacere. “Sunt sighetean de loc. Am lucrat în vânzări, unde am căpătat experienţă în acest fel. Cum am văzut că nu găseai un loc unde să mănânci în apropierea Cimitirului Vesel, am decis să investesc. Aici era o casă veche, aparţinând bunicii soţiei mele. Am luat un credit, am adăugat ce am avut de la nuntă, şi am deschis localul. În 2011 am început lucrările, în 2014 am terminat pe jumătate. Avem pregătite camere de închiriat, însă încă nu am făcut asta. Momentan locuim noi aici”, a detaliat moroşeanul dinamovist din Săpânţa.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here