DIN NOU PROBLEME – Gardul perimetral al aeroportului mai așteaptă pană în septembrie

191

Deși lucrările la gardul perimetral al aeroportului din Tăuții Măgherăuș trebuiau finalizate în data de 5 iulie, abia cu această dată s-au demarat lucrările care practic vor închide proiectul de modernizare al aeroportului “Maramureș“.

Noul termen de finalizare a acestor lucrări este, conform spuselor directorului Dorin Buda, data de 25 august, astfel că abia din septembrie, cel mai probabil, vom putea spera la zboruri de linie internaționale.

“Procedura de achiziție publică a gardului perimetral inițială a fost anulată… Cerințele tehnice specifice cu privire la gard au fost completate conform cerințelor normelor de securitate aeroportuară europene… Noua procedură de achiziție a fost finalizată și luni, 15 iulie, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor… Termenul de finalizare este de 45 de zile, astfel că termenul final este 25 august”, a explicat, pentru “Axanews.ro”, directorul aerogării din Tăuții Măgherăuș, Dorin Buda.

Vă reamintim că gardul perimetral (care va deveni practic frontiera de stat a Romaniei) va trebui realizat cât mai curând posibil, având în vedere faptul că “procedurile de achiziție sunt îndelungate, iar articolul cinci din Hotărârea Guvernului nr. 1018/20.12.2018 prevede că în cazul în care obiectivul nu este realizat în termen de un an de la data semnării protocolului de predare-preluare, imobilele revin de drept în proprietatea Statului și în administrarea Aeroclubului României”.

În tot acest timp, Consiliul Județean dă salarii mai mari la angajații Aeroportului, vrea un număr mai mic de posturi de director, iar la începutul anului au alocat sume consistente pentru această instituție. În tot acest timp, vecinii sătmăreni au curse Satu Mare – Constanța, respectiv Satu Mare-Lutton Londra, curse folosite și de foarte mulți maramureșeni nevoiți să decoleze spre Londra din Satu Mare.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here