DIN NOU LA TREABĂ – Secundul Alexandru Sabău a condus primul antrenament al echipei CS Minaur. Băimărenii vor mai transfera un inter stânga

171

Luni, 29 iunie, echipa de handbal masculin CS Minaur a reluat pregătirile pentru sezonul 2020-2021 al Ligii Zimbrilor. Primul antrenament s-a desfășurat sub comanda secundului Alexandru Sabău, antrenorul principal Stephane Plantin fiind absent, din motive medicale. Deși clubul băimărean a anunțat că tehnicianul francez va conduce echipa și în campionatul următor, rămâne de văzut dacă se va și întâmpla acest lucru, deoarece Stephane Plantin a declarat în presa franceză că sunt anumite puncte din noul contract care trebuie rezolvate.

La reunire a fost prezent și Janja Vojvodic, care, conform site-ului oficial al clubului CS Minaur, nu face parte din lotul pentru campionatul următor.

“Sunt foarte fericit și sunt mândru că sunt aici, cred că este o alegere bună pentru mine, mă bucur să fiu parte din acest proiect. Este într-adevăr un avantaj că prietena mea, Larissa Araujo, este alături de mine în Baia Mare, este foarte bine pentru amândoi și abia așteptăm să jucăm pentru echipele noastre. Eu cred că Minaur este o echipă bună, băieții au fost foarte drăguți cu mine și m-au primit bine, de asemenea îmi place orașul și mă simt ca acasă. Mă bucur să fiu parte din proiectul Baia Mare”, a declarat brazilianul Jose Guilherme de Toledo (inter dreapta), pentru minaur.ro, la primul antrenament efectuat alături de noii lui colegi.

“Am venit de la formația care a terminat campionatul pe locul 3 în Ungaria, la echipa de pe locul 3 din România. Din tot ce am văzut până acum sunt fericit că avem o echipă cu foarte mulți tineri și sper să facem treabă bună împreună. Fac parte și din lotul național de tineret, sunt și eligibil pentru regula Under 23. Eu cred că o să am ce învăța de la Ionuț Ciobanu, care este un portar cu multă experiență, și, de asemenea, de la Răzvan Pop. Sunt convins că vom avea o relație de colaborare foarte bună toți trei”, a adăugat portarul Barna Buzogany.

#CS Minaur mai caută un inter stângă

Deoarece transferul lui Ionuț Ramba (CSM București) nu mai este de actualitate, nu este exclus ca CS Minaur să mai transfere un handbalist care să evolueze pe postul de inter stânga.

Lotul CS Minaur (masculin, antrenori Stephane Plantin și Alexandru Sabău):

– Ionuț Ciobanu, Barna Buzogany (Braun Gyongyos – Ungaria), Răzvan Pop – portari;

– Milan Kotrc, Daniel Bera, Sergiu Makaria – extreme stânga;

– Andrei Buzle – inter stânga;

– Alexandru Csepreghi, Călin Căbuț, Mihai Dobra, Erik Pop – centri;

– Jose Guilherme de Toledo (Brazilia, Vardar Skopje-Macedonia de Nord), Nikola Skrobic (Serbia / Bosnia Herțegovina, Baniyas SC- Emiratele Arabe Unite), Daniel Mureșan – interi dreapta;

– Tomas Cip, Georgel Haiduc – extreme dreapta;

– Albert Cristescu, Mihai Bușecan, Robert Nagy – pivoți.

În zilele următoare echipa se va pregăti pe plan local, după care va efectua un cantonament de pregătire centralizată la Sfântu Gheorghe (13-19 iulie), stagiu ce va fi finalizat cu un meci amical. Până la startul noii ediții de campionat, CS Minaur va participa la trei turnee de pregătire care se vor desfășura la Turda (24-25 iulie), Făgăraș (31 iulie-1 august) și Baia Mare (7-8 august).

În prima etapă a Ligii Zimbrilor (sezonul 2020-2021), programată în data de 19 august, băimărenii vor juca acasă cu CSM Vaslui.

Marius CÎMPIAN

foto minaur.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here