DIN MAI – Lucrări publice de apă și canalizare fără Vital, la Borșa

526

Zilele trecute administrația locală din Borșa a semnat contractul de achiziție publică de lucrări de proiectare și execuție pentru proiectul “Colector principal de colectare a apei uzate menajere și Stație de epurare în orașul Borșa”.

Primarul orașului de pe Cisla, Ion Sorin Timiș susține că beneficiarul acestei investiții este UAT Orașul Borșa, prin Primăria Borșa, iar constructorul desemnat în urma licitației publice este o societate comercială din Satu Mare.

“Valoarea totală a contractului este de 16.333.296 lei (3,6 milioane €), fondurile necesare sunt asigurate în proporție de 100% de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a. Durata contractului este de 12 luni, din care o lună va dura proiectarea, iar 11 luni este durata de execuție a lucrărilor, începând cu data emiterii ordinului administrativ de începere a lucrărilor. Este cel mai mare proiect derulat de administrația locală din Borșa din ultimii 30 de ani cu finanțare de la bugetul de stat. Prin acest proiect am demonstrat că se pot face lucrări publice de apă și canalizare și fără Vital”, a precizat Ion Sorin Timiș.

Edilul din Borșa a mai menționat că lucrările efective vor demara imediat după Sărbătorile Pascale, astfel că investiția va fi finalizată anul viitor. Tot legat de Vital, mai sunt și alte localități în județ care vor să renunțe la serviciile acestei societăți. Un exemplu ar fi Sighetu Marmației, dar și Repedea.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here