DIN 2021 –  Fermierii peste 40 de ani vor putea accesa fonduri europene

421

Maramureșenii trecuți de 40 de ani vor avea posibilitatea de a accesa fonduri europene în limita a 100.000 de euro pentru a se putea apuca de agricultură. Această noutate aplicabilă din 2021 a fost făcută publică de către europarlamentarul PNL, Daniel Buda, prezent zilele trecute în Baia Mare.

El a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre problemele agricultorilor din Romania, dar și despre noile tendințe europene legate de acest domeniu. Europarlamentarul, alături de liberalii maramureșeni, au fost prezenți în Piața Izvoarele, unde au stat de vorbă cu agricultorii. Acestora li s-a adus la cunoștință că subvențiile la hectar vor crește de anul viitor, iar ieșirea UK din UE va schimba regulile jocului, iar banii vor fi mai puțini. Buda a atras atenția că ar trebui să existe condiții egale pentru toți cei care vor să acceseze fonduri europene, iar Romania nu este capabilă să acceseze aceste fonduri pe care le are la dispoziție.

Daniel Buda a atras atenția ministrului Agriculturii, Petre Daea, să ia măsuri legate de practicile care există pe piață legate de vanzarea unor produse care ar fi din Romania, dar care, de fapt, nu sunt. El a dat ca exemplu merele din Polonia care se vând ca fiind de producție autohtonă. Alte probleme pe care le-a aflat din discuțiile avute cu fermierii din județ sunt legate de lipsa forței de muncă din agricultură. Oamenii se plang că nu găsesc ciobani și oameni care să aibă grijă de vacile din ferme. Fermierii maramureșeni i s-au mai plâns europarlamentarului că nu au unde să își vândă marfa, respectiv că la Targu Lăpuș sunt probleme cu obținerea subvențiilor, în sensul că de la an la an oamenii se trezesc că au teren mai puțin în acte.

Nu putea lipsi politicul din această vizită a europarlamentarului în Maramureș. Daniel Buda a îndemnat maramureșenii să iasă la vot ân 26 mai, subliniind că PNL are cea mai bună listă cu candidați, fiecare candidat fiind performer în domeniul său de activitate.

FOTO gorjeanul.ro

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here