DIN 18 IUNIE – Șoferii sfătuiți să ocolească câteva zile Pasul Gutâi

1830

Din cauza lucrărilor de punere în siguranță a traficului rutier pe DN18, în Pasul Gutâi, șoferii sunt sfătuiți de autorități să folosească rute alternative pentru a ajunge la destinație.

Societatea care asigură întreținerea drumului național DN 18, va executa începând cu data de 18 iunie lucrări de punere în siguranță a traficului rutier în zona versanților montani. Vorbim de lucrări de protecție a versanților, prin derocare și amplasarea de plase ancorate și bariere, cu sprijinul unei firme specializate, pentru a împiedica căderea stâncilor și bolovanilor de pe versanți.

”Executarea lucrărilor la versanții din pasul montan pot pune în pericol siguranța participanților din trafic, având în vedere faptul că echipele de intervenție vor proceda la dislocarea rocilor instabile. În acest context, traficul rutier va fi restricționat în zonele cu lucrări și va fi dirijat prin semafoare rutiere, respectiv și de către angajații firmei cu palete. De asemenea, în zonă vor fi prezente echipaje ale poliției rutiere”, a precizat prefectul județului Maramureș, Vasile Modovan.

Așadar, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă ca rută alternativă pentru vehiculele cu o greutate de până la 7,5 tone traseul Baia Mare – Baia Sprie – Cavnic – Ocna Șugatag – Ferești – Sighetu Marmației, respectiv Baia Mare – Baia Sprie – Cavnic – Budești – Călinești – Bârsana. Pentru vehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone, respectiv TIR-uri, ruta alternativă recomandată este Baia Mare – Seini – Livada – Negrești Oaș – Dealul Huta -Certeze -Sighetu Marmației.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here