DEZVOLTARE – Zonă turistică nouă la Budești

271

Cu aproape zece ani în urmă, vorbeam cu primarul din Budești despre necesitatea unei zone turistice acolo. Mai ales ca, în ciuda potențialului evident (biserici, cămașa lui Pintea, munții, mănăstirea, civilizația lemnului, casele vechi, meșterii populari), localnicii nu se prea omoară să investească în turism.

Așa se face că, după diverse încercări locale, s-a ajuns la nașterea unui mic sătuc turistic, la coborârea Gutâiului dinspre Cavnic. „Avem deja cam zece investiții acolo, de la restaurant la centru de călărie, de la plantație de afin la căsuțe de vacanță private. Și se mai fac. Noi, autoritatea locală, ne-am ținut de cuvânt și am tras alimentare cu energie electrică acolo. Acum e rândul lor sa facă treabă…”spune primarul Liviu Tamas.

Zona are un potențial impresionant, iar de-a lungul anilor a avut până și o biserică de lemn, fie ea machetă folosita pentru un film străin. Vizibil interesantă, zona are parte de fel de fel de investitori, inclusiv nelipsitele stâne. De asemenea, sunt excavate și schițate deja încă vreo 4-5 locuri de case, iar interesul pentru zona continuă până la intrarea în Budești, unde aparent mai cresc vreo două pensiuni plus o plantație de afin… De aici pâna la o rețea de apa în comună și la una de canalizare n-ar mai trebui să fie mulți pași, dupa care zona devine chiar un sătuc turistic ad-hoc!

Alexandru RUJA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here