DEZVOLTARE RURALĂ – Călineștiul îmbracă o nouă haină

196

În termen de două săptămâni se vor finaliza de asfaltat 5,5 km de drum comunal la Călinești prin PNDL. Se lucrează la cinci poduri (unul la Cornești, trei la Călinești și unul la Văleni) peste râul Cosău. În momentul de față este turnată placa de beton pe toate și urmează asfaltarea acestora. Acest proiect a costat 1.000.000 de euro prin PNDL. Se lucrează de asemenea la extinderea rețelei de apă curentă din comună. Înainte de venirea iernii aceste lucrări vor fi finalizate.

”Am dotat stațiile de filtrare a apei cu stație de coagulare pentru a oferi apă curată pe rețea. Filtrele sunt montate. Urmează ca să primim autorizația de la Direcția pentru Sănătate Publică. Aceasta va fi funcțională după ce se termină campania electorală”, a spus Mihai Ștefan Nemeș, primarul comunei Călinești.

Tot după procesul electoral se vor începe lucrările de reabilitare a căminelor culturale din Călinești și Văleni. Condițile speciale din secțiile de votare cauzate de pandemie au împiedicat demararea reabilitărilor, cu toate că există fondurile și aprobările necesare. Dispensarul de la Văleni are deja conexiunea la energie elctrică. Se lucrează la instalațiile sanitare și tencuială. La începutul anului viitor va fi pus în funcțiune, după ce va fi dotat și cu aparatura medicală necesară. Dispensarul din Văleni va dispune inclusiv de un tomograf.  Administrația locală a primit aprobarea pentru realizarea unei săli de sport prin CNI. De asemenea consiliul local Călinești a aprobat  finanțarea pentru repararea străzilor comunei. Lucrările vor începe în cel mai scurt timp.

Mircea Militar

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here