DEZASTRU – Râul Ronișoara din zona Sighet, plin de gunoaie (FOTO)

789

Pe rețelele de socializare au apărut fotografii cu râul Ronișoara din zona Sighetu Marmației care este plin de sticle de plastic și alte deșeuri aruncate în ape de cei care locuiesc pe lângă acest râu. Reacțiile maramureșenilor au fost de revoltă, ei cerând socoteală autorităților de mediu pentru acest dezastru.

“Toată mizeria de pe Iza, Mara și Ronișoara se varsă în Tisa. Oricum, eu nu mă opresc aici. Este dreptul meu ca cetățean să trăiesc într-un loc curat, să-mi cresc copilul cel puțin cum am crescut eu, când încă în Iza și Ronișoara ne puteam scălda. De ce nu se respectă mediul la noi? Educația, în primul rând. Pe vremuri bătrânii ziceau, ducem la râu, duce apa… Pe atunci aruncau mai mult animale moarte și gunoi menajer. Acum au și ce să arunce, din păcate toate nocive. Apoi sunt cei care ar trebui să ia măsuri și nu o fac, amenzile sunt soluția cea mai rapidă și eficientă de a stopa, dar cine să le aplice? Dar oare trebuie să depun reclamație? Toată lumea știe, autoritățile știu, vecinii știu. Cât despre autorități, cele în măsură să facă controale, le au în fișa postului presupun. De ce trebuie să le „arătăm” noi? Nu pentru asta s-au angajat pe acel post? Ca și oricare alt job, ai niște atribuții pe care trebuie să le îndeplinești. Și sunt foarte sigură că și în acest caz există cineva care trebuie să supravegheze zonele și să ia măsuri”, a declarat, pentru “Axanews.ro”, Liliana, cea care a tras semnalul de alarmă cu privire la dezastrul de pe Ronișoara.

„Dacă s-ar aplica amenzi usturătoare sau i-ar scoate la curățenie pe toți cei care sunt în zonă, începând de la Rona și până la Sighet, nu s-ar mai arunca gunoaiele, pe lângă ape!Dar primarii nu fac nimic în acest sens! Păcat! Se spune că „omul sfințește locul „,la noi, omul murdareste locul!- Mariana.

„Protectia mediului oare pentru ce isi iau salariile ? De ce nu pun pază? Doar sunt foarte, foarte, foarte mulți care iau ajutorul social și stau la birturi … Fara munca pentru comunitate nu ar trebui sa primeasca bani.Si populatia care arunca sunt mizerabili. Cred ca in jurul casei lor e tot asa„, adaugă un alt maramureșean.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here