DEPLASARE LA ALBA IULIA – Groșii Țibleșului se pregătește de Centenar

282

Comuna Groșii Țibleșului sărbătorește Centenarul Marii Uniri, printr-o serie de manifestări. Astfel, după crucea de pe Vârful Țibleș, în localitatea a fost sfințită o a doua cruce, amplasată pe Dealul Pleșca, la o altitudine de 500 de metri, dedicată Centenarului. La eveniment a fost prezent Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

„Crucea-monument a fost înălțată la inițiativa Primăriei și Consiliului Local Groșii Țibleșului și a bisericii <> din localitate. Lucrările au durat 60 de zile, iar la sfințire au fost prezenți aproape 1.000 de credincioși. Crucea este amplasată într-un cadru natural deosebit, de pe Dealul Pleșca fiind vizibilă aproximativ 95% din comună”, a declarat, pentru cotidianul „Glasul Maramureșului”, Nicolaie Burzo, primarul comunei Groșii Țibleșului.

Primarul Nicolaie Burzo spune că manifestările dedicate Centenarului vor continua în comună, totul urmând să culmineze cu o deplasare la Alba Iulia, în data de 1 decembrie.
„Estimez că vom merge aproximativ 50 de persoane în orașul Marii Uniri pentru a sărbători Centenarul. Ne-am și pregătit deja pentru acest eveniment. În data de 27 iulie, la crucea de pe Vârful Țibleș au fost sfințite trei steaguri tricolore, care reprezintă Țara Lăpușului, Țara Maramureșului și Țara Năsăudului, pe care le vom duce cu noi la Alba Iulia”, a mai spus Nicolaie Burzo, primarul comunei Groșii Țibleșului.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here