DEPLASARE – Curs de instruire în China pentru arhitectul șef al Maramureșului

350

Ambasada Republicii Populare Chineze a propus recent organizarea, pentru reprezentanții din cadrul administrației publice centrale și locale, a ”Cursului de instruire în domeniul construcțiilor de infrastructură”, care a avut loc în provincia Jiangxi din China. Maramureșul a avut și el reprezentantul său în persoana arhitectului-șef al județului, George Lazăr.

Potrivit informațiilor furnizate de către Consiliul Județean, tematicile abordate au contribuit la dezvoltarea și menținerea unui dialog constructiv la nivelul autorităților naționale implicate în mod direct în implementarea proiectelor în domenii prioritare pentru cetățeni.

”Din țară au participat 16 reprezentanți, iar lucrările seminarului au cuprins cursuri, prelegeri, discuții, studii de caz și vizite în teren pe teme precum management urban, planificarea investițiilor în infrastructură și construcții, construcții pentru infrastructură, finanțări din fonduri publice, servicii publice și istorice din China, protecția patrimoniului cultural în procesul de construcție urbană. Lectori au fost experți și profesori de la Universitatea Nanchang și Universitatea Jiangxi de Finanțe și Economie, iar cursul a fost unul intensiv, din care am aflat cu toții lucruri noi și interesante”, a declarat arhitectul –șef al Județului Maramureș, George Lazăr.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here