DENIS COVACI (CANDIDAT INDEPENDENT) – A început din nou școala…

186

Într-o societate copleșită de consumerism, în care adeseori ne comparăm cu ceilalți, sau mai bine zis cu ce au ceilalți, este foarte greu să fim mulțumiți cu noi, cu ce suntem noi, cu ce avem noi. Încurajați să fim mereu în competiție, uităm că, de fapt, avem o grămadă de motive să fim mulțumiți. Pentru că altfel, fiind mereu într-o cursă nebună contratimp de a-i ajunge pe ceilalți și chiar de a-i depăși, este aproape imposibil să ai liniște, să te bucuri de ce și, mai ales  de cine ai lângă tine.

Mesajul meu este despre oameni, oamenii minunați din jurul nostru. Sunt o grămadă de oameni excepționali, care se află lângă noi, dar pe care nu-i apreciem la adevărata lor valoare, pentru că deh, nu strâng like-uri, nu fac share-uri… însă ei fac ceva și mai excepțional… fac lumea să funcționeze… Există, te inspiră, te ascultă, te sfătuiesc și te încurajează să continui, să te transformi, să te schimbi, să devii în fiecare zi cea mai bună variantă a ta.

O astfel de categorie de oameni este reprezentată de profesorii dedicați. Cei care, în prima zi în care te văd, se uită la tine prin prisma a ceea ce-ai putea devein dacă toarnă peste tine din măiestria lor, care nu numai că te învață materia, dar care te ajută să devii om… un om frumos. Un om care are visuri, care are idealuri, care are pace, care este mulțumit cu cine este… cu ce are și cu cine este lângă el.

Poate unii s-au așteptat să vorbesc despre părinți. Persoanele minunate din viața noastră care ne iubesc, cred și investesc enorm în noi. A început școala. Am scris despre profesori, pentru că ei nu au nicio obligație față de noi, au doar o ocupație, de a ne învăța o materie, două sau trei… Unii se rezumă la atât. Însă alții iau această meserie foarte în serios, punând puțin din sufletul lor în fiecare elev/student/cursant care le trece prin mână… Astfel, rezultatul muncii lor, felul în care au învățat tinerii și i-au îndrumat, sub egida căror valori i-au crescut, se va vedea în societate peste 10-15 ani…

Eu sunt foarte recunoscător, pentru că am dat peste foarte mulți profesori dedicați pe parcursul studiilor. Pentru că au insuflat peste mine dorința de-a mă autodepăși mereu, de a nu cădea în mediocritate și plafonare. De la Baia Mare la Cluj, de la Varșovia la Passau, de la liceu la doctorat, am fost mereu norocos să dau peste oameni minunați, care m-au învățat că fericirea nu stă în lucrurile mari, ci în lucrurile mici… în felulîn care te raportezi la evenimentele din viața ta, la cât de mulțumit ești cu tine… nu la competiții cu ceilalți. Tututor acestor profesori minunați le mulțumesc!

În aceste zile, când elevii se întorc în bănci și învață pentru dezvoltarea lor personală, vă doresc să întâlniți profesori dedicați, care să scoată ce este mai bun din voi! Astfel, România și întreaga lume vor avea un viitor mai bun! A început școala.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here