EXPLOZII CAZURI COVID – Restricții impuse oficial în mai multe localități ale Maramuresului

44

Începând cu data de azi la nivelul mai multor localități din Maramureș se vor aplica unele restricții. Vorbim de acele localități cu număr mare de infectări cu coronavirus. Autoritățile au stabilit că vor funcționa în scenariul 3 (roșu) toate școlile din Petrova, având în vedere valoarea ratei de incidență de 3,71 la 1000 de locuitori, calculată în ultimele 14 zile și Grădinița cu Program Prelungit nr.9 Baia Mare, datorită situației epidemiologice și lipsei de personal. Apoi, Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare va funcționa în scenariul 2 (hibrid), cu participarea zilnică (faţă în faţă) a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

„Pentru prevenirea, limitarea și combaterea pandemiei de COVID-19, având în vedere situația epidemiologică și creșterea numărului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 sunt interzise, pe o perioadă de 14 zile, desfășurarea de spectacole/concerte publice sau private în spații deschise și închise pe raza județului Maramureș. Având în vedere rata incidenței calculată, în ultimele 14 zile, de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș, la data de 15 octombrie a.c., s-a stabilit că în Groși, Vișeu de Sus, Borșa, Baia Mare, Baia Sprie, Recea, Coltău, Gârdani, Moisei, Cicârlău, Vișeu de Jos, Vadu Izei, Boiu Mare, Sarasău, Ardusat, Bocicoiu Mare, Șieu, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00”, a precizat CJSU.
În ceea ce privește activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, aceasta este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00. Această restricție se aplică în localitățile Groși, Vișeu de Sus, Borșa, Baia Mare, Baia Sprie, Recea, Coltău, Gârdani, Moisei, Cicârlău, Vișeu de Jos, Vadu Izei, Boiu Mare, Sarasău, Ardusat, Bocicoiu Mare și Șieu. Aceeași restricție se aplică și la operatorii din domeniul jocurilor de noroc, activitatea cu publicul a acestora fiind permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00. Vorbim de aceleași unități administrative amintite mai sus.
CJSU a mai deciws ca activitatea cinematografului din cadrul centrului comercial din municipiul Baia Mare să se desfășoare cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului. În unitățile administrativ-teritoriale Groși, Vișeu de Sus, Borșa, Baia Mare, Baia Sprie, Recea, Coltău, Gârdani, Moisei, Cicârlău, Vișeu de Jos, Vadu Izei, Boiu Mare, Sarasău, Ardusat, Bocicoiu Mare, Șieu, Petrova sunt interzise organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in.
În Petrova a devenit de azi obligatorie masca de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Se interzice în Petrova activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, respectiv activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.
Se permite operatorilor economici prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective (take-in, catering). Tot în Petrova este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

 

Dragoș Hojda

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here