DECIZIE – Numărul mic de călători și infrastructura deficitară au dus la anularea trenurilor spre Timișoara

417

Maramureșenii care au sperat că vor circula din Baia Mare spre Timișoara cu trenuri moderne au sperat degeaba. După doar câteva luni de la introducerea cursei din Baia Mare spre Timișoara Nord, compania feroviară deținută de maramureșeanul Vasile Blidar a anunțat anularea acesteia începând cu data de 12 martie.

Potrivit anunțului făcut de companie, începând cu data de 12.03.2019, trenurile 15540 și 15547 care circulă pe ruta Arad – Timisoara și retur, respectiv trenurile 15541 și 15546 care circulă pe ruta Timișoara – Baia Mare și retur vor fi anulate.

„Decizia a fost luată ca urmare a gradului de utilizare redus pe rutele respective (de cca. 15%), cât si de calitatea liniei și a vegetației existente în gabarit, îndeosebi pe zona Satu Mare – Baia Mare, care afectează materialul rulant. Automotorul care circula pe aceste rute va fi relocat, mărind capacitatea de transport pe alte rute pe care circulă automotoare IC2”, a anunțat compania feroviară.

Maramureșenii trebuie să știe că, contravaloarea legitimațiilor de călătorie se restituie la casele de bilete, mai puțin pentru biletele online, pentru care banii se vor returna în cont.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here