DECIZIE – Înmormântarea lui Dumitru Fărcaş opreşte lucrările pe DN 18B

2095

Neplăcuta veste a morţii marelui taragotist al României, Dumitru Fărcaş, face ca autorităţile judeţene să anunţe că lucrările de modernizare ale drumului naţional 18B care leagă Baia Mare de Târgu Lăpuş se vor opri până în 20 august. Nu este singurul motiv, al doilea fiind apropierea Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, care va aduce un număr mare de credincioşi la Mănăstirea Rohia.

Toate aceste informaţii au fost făcute publice de către preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea. El a arătat că lucrările de modernizare a Drumului Naţional 18 B au continuat şi în 7 august în ritmul obişnuit al zilelor trecute.

“În 7 august s-au reciclat încă 500 de metri pe partea stângă în direcţia Groşi. În 8 august lucrările vor continua în acelaşi ritm, dar pe partea dreaptă a carosabilului. Am avut o întâlnire cu echipa de proiect, alături de primarul din Groşi, Boltea Florin şi viceprimarul Ardusătan Gavril şi am hotărât de comun acord oprirea lucrărilor la aceste tronsoane experimentale până în 20 august.

Joi la Groşi va avea loc slujba de înmormântare a maestrului Dumitru Fărcaş iar lucrările la drum ar fi perturbat coloana funerară care se deplasează dinspre Cuj Napoca. Săptămâna viitoare, miercuri, în 15 august este zi de mare sărbătoare, Adormirea Maicii Domnului, iar lucrările ar perturba grav, de asemenea, accesul credincioşilor spre Mănăstirea Sfânta Ana de la Rohia. Aşadar lucrările vor fi reluate în 20 august, când sperăm că vor fi gata şi analizele de laborator, iar ritmul va fi impus la 500 de metri pe zi, pe ambele părţi ale carosabilului”, a arătat Zetea.

Vă reamintim că lucrările de pe DN18B au demarat la începutul lunii august, iar autorităţile judeţene speră ca şoferii să poată avea asfalt de calitate în acest an pe primii 25 de kilometri din acest tronson, mai exact Baia Mare – Cerneşti.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here