DECIZIE – Doru Leşe Braşoan, repus în funcţie de instanţă la Electrica Baia Mare

2868

Tribunalul Maramureş a decis marţi, 10 iulie, repunerea în funcţie a lui Doru Leşe-Braşoan. Fostul inginer-şef al Electrica Baia Mare a contestat concedierea sa, iar instanţa i-a dat câştig de cauză.

“Admite în parte cererea formulată de reclamantul L.D.B. în contradictoriu cu pârâta Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord SA. Dispune anularea deciziei nr. 40/15.01.2018 a Directorului General al Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord SA, privind încetarea contractului de muncă. Dispune reintegrarea reclamantului L.D.B. pe postul deţinut anterior, respectiv acela de inginer-şef. Obligă pârâta Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord SA la plata către reclamantul L.D.B. a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi a celorlalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul, de la data concedierii, respectiv 17.01.2018 şi până la reintegrarea efectivă. Respinge cererea formulată de reclamantul L.D.B. având ca şi obiect acordarea daunelor morale. Obligă pârâta, Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord SA să plătească reclamantului L.D.B. suma de 4000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de pârâta Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord SA, având ca obiect acordarea cheltuielilor de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Maramureş-Secţia I civilă-Baia Mare, str. Crişan, nr. 3. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 10 iulie 2018”, se arată în soluţia pe scurt a Tribunalului Maramureş.

# Al şaptelea proces câştigat
Contactat telefonic, Doru Leşe-Braşoan, a declarat, pentru Glasul Maramureşului, că a ales calea elegantă, în momentul în care a fost concediat. “Practic, de 11 ani, am ales calea justiţiei şi am câştigat de fiecare dată. Este a şaptea hotărâre pe temă similară. Este, însă, prima în care este vizează concedierea. Doresc să îmi continui activitatea în cadrul societăţii, în conformitate cu dispoziţia instanţei”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Doru Leşe-Braşoan.
Sentinţa este executorie, aşadar Leşe trebuie pus în funcţie imediat şi reintegrat ca inginer-şef.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here