DEBUT ȘOVĂIELNIC – CS Minaur a scăpat printre degete victoria în meciul cu Măgura Cisnădie

160

CS Minaur a terminat la egalitate meciul jucat pe teren propriu cu Măgura Cisnădie, în prima etapă din Liga Florilor. A fost un debut frustrant pentru băimărence în noul campionat, deoarece au scăpat victoria printre degete, din cauza propriilor erori.

CS Minaur – Măgura Cisnădie 25-25 (11-12)

Minaur: Măzăreanu (9 intervenții), Enache – Shteriova 7, Lysewska 4 (1 din 7m), Popa 3, Cîrstea 2, Seraficeanu 2, Bondar 2, Masna 2, Burlachenko 1, Szolosi 2, Polocoser, Argyelean. Antrenori Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.

Cisnădie: Voicu (13 intervenții), Pașca – Modovan 8 (3 din 7m), Panici 4, Ujkic 4, Tănasie 3, D. Predoi 3, M. Predoi 1, Crăciun 1, Man, Petrescu, Iuga. Antrenori: Alexandru Weber și Bogdan Nițu.

Au arbitrat: Cristina Năstase (București) și Simona Stancu (Bacău). Observator FRH: Viorel Sighicea (Râmnicu Vâlcea).

Aruncări de la 7m: 2-6, transformate 2-6. Minute de eliminare 6-0.

Debutul meciului a fost echilibrat. Băimărencele au condus cu 6-4, în min. 11, după care au început să comită multe erori de aruncare și pasare. Oaspetele nu s-au lăsat prea mult invitate să preia inițiativa și au intrat la pauză în avantaj, 11-12.

Debutul reprizei a doua a aparținut gazdelor, intrarea Oanei Bondar în apărare dovedindu-se a fi o mișcare reușită. Handbalistele de la Minaur au început să intercepteze mingi și să marcheze pe contraatac, astfel că în min. 41 conduceau cu șase goluri diferență (!), 20-14. Inexplicabil, în continuare jocul băimărencelor nu a mai mers și Măgura Cisnădie a recuperat, gospodărește, handicapul de pe tabela de marcaj. Oaspetele au preluat inițiativa în min. 56 (23-24), dar tânăra Andreea Popa, o handbalistă de mare perspectivă, a marcat de două ori consecutiv și a readus speranțele în tabăra gazdelor (24-23, min. 58). Un minut mai târziu Ada Moldovan a restabilit egalitatea (25-25) și ultimul minut al partidei le-a găsit pe băimărence în atac. Acestea au pierdut însă mingea, în urma unei faze la care gazdele au solicitat o aruncare de la 7 metri, Marija Shteriova fiind jenată de o adversară în momentul în care a aruncat la poartă. Echipa din Cisnădie a mai avut câteva secunde la dispoziție pentru a înscrie golul victoriei, dar nu a reușit să arunce la poartă.

La final, frustrarea a fost mare în tabăra echipei Minaur. Cu toată presupusa eroare a arbitrelor, cărora în ansamblu gazdele nu au ce să le reproșeze, în proporție de 99% vina pentru ratarea victoriei aparține băimărencelor.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here