DE ZIUA PĂMÂNTULUI – Acțiune de ecologizare a malurilor lacului Firiza (FOTO)

381

În 22 aprilie, cu ocazia Zilei Pamântului, s-a desfășurat proiectul național ”Fii voluntar de Ziua Pământului”, derulat de Ministerul Tineretului și Sportului, în colaborare cu Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Cu această ocazie, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Maramureș, împreună cu voluntari de la asociațiile de tineret YMCA Baia Mare, DEIS și FONT, a întreprins o acțiune de ecologizare a malurilor lacului de acumulare Firiza.

Acîiunea s-a desfășurat sub îndrumarea reprezentanților Direcției Silvice Maramureș și a Parcului Natural Munții Maramureșului. Deșeurile colectate din perimetrul lacului (peturi, doze de băuturi, conserve și diverse ambalaje de plastic) au fost adunate în saci menajeri care au fost ulterior depozitați în zonele special amenajate.

„Această acțiune s-a dorit să fie și un exemplu pentru cei care obișnuiesc să frecventeze zona cu scop de agrement, ținând cont de faptul că lacul Firiza este principala sursă de apă potabilă a zonei metropolitane Baia Mare”, precizează reprezentanții DJST Maramureș.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here