DE ZIUA BIBLIOTECARULUI – Bibliotecarii băimăreni, prezenți la castrul roman de la Porolissum

550

Luni, 23 aprilie, cu prilejul Zilei naționale a bibliotecarului și al Zilei internaționale a cărții și dreptului de autor, Biblioteca Județeană “I. S. Bădescu” Sălaj a organizat o caravană a omagierii Marii Uniri a românilor, de la 1 Decembrie 1918.

La eveniment a participat și un grup de 80 bibliotecari de la Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” Baia Mare, condus de directorul Teodor Ardelean, alături de colegi de la bibliotecile județene Cluj, Bihor, Satu Mare și Sălaj. Întâlnirea a reprezentat un prilej de schimb de experiență, cunoaștere și socializare pentru bibliotecarii din cele cinci județe.

“Cu această ocazie, 250 de bibliotecari au rememorat drumul poporului român, de la începuturi la Marea Unire, în spațiul castrului roman de la Porolissum.

Programul zilei a cuprins și o vizită la rezervația naturală de tip geologic și peisagistic <<Grădina Zmeilor>>”, de pe teritoriul administrativ al comunei Bălan (jud. Sălaj)”, precizează reprezentanții Bibliotecii Județene “Petre Dulfu” Baia Mare.

Marius CÎMPIAN

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here