DE WEEKEND – Iubitorii muntelui, avertizați să aibă grijă la condițiile meteo și la traseu

227

Vara aduce numeroşi turişti din ţară şi din străinătate în staţiunile turistice din zonele montane ale judeţului, iar de fiecare dată Jandarmeria Maramureş este cu ochii pe iubitorii de natură.

Jandarmii montani din cadrul posturilor Şuior, Cavnic, Valea Vaserului şi Borşa acţionează zilnic în staţiunile turistice şi pe traseele montane din judeţul Maramureş pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor, pentru salvarea celor aflaţi în dificultate.

„Iubitorii de drumeţii montane sunt îndemnaţi să nu aprindă focul în locurile neamenajate, să nu distrugă semnele de orientare turistică ale traseelor şi să nu intre cu autoturismele în zonele marcate, să respecte regulile muntelui, să nu lase în urma lor resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate, să nu distrugă mediul înconjurător prin diverse acţiuni neconforme cu protejarea acestuia şi nu în ultimul rând, să fie echipaţi adecvat, cu bocanci şi cu un rucsac care să conţină strictul necesar. Înainte de începerea unui traseu, aceştia să anunţe jandarmii montani/salvamontiştii din zonă cu privire la numărul de participanţi, precum şi ruta / traseul turistic pe care urmează să-l parcurgă”, anunță reprezentanții Jandarmeriei.

Cetăţenii pot solicita sprijinul jandarmilor montani apelând non-stop,  numărul unic de urgenţă 112, sau se pot adresa direct patrulei de jandarmi din zona unde se află.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here