ACCIDENTE – Coliziuni cu alte mașini, copaci sau stâlpi de beton

370

Finalul de săptămână trecut a adus destul de multe evenimente rutiere pe drumurile din Maramureș. Din cauza unor șoferi neatenți sau prea grăbiți oameni nevinovați au ajuns pe patul de spital și ar putea rămâne traumatizați pe viață.

Pe strada Bogdan Vodă din municipiul Sighetu Marmaţiei a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate trei autoturisme. Un autoturism al cărui conducător auto nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de cel din faţa sa, a intrat în coliziune cu acesta şi l-a proiectat în al treilea autovehicul, oprit la trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător, pentru a acorda prioritate de trecere unor pietoni ce se aflau angajați în traversarea străzii.

IPJ Maramureș precizează că în urma accidentului, o femeie în vârstă de 38 de ani, însărcinată, pasageră într-unul din autoturisme, a rămas internată sub supraveghere medicală. Niciunul dintre șoferi nu consumaseră băuturi alcoolice.

Pe DN 18 B, în comuna Cernești, o femeie de 36 de ani din comuna Copalnic Mănăştur, a pierdut controlul direcţiei autoturismului pe care-l conducea spre localitatea Borcut, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un arbore.

Impactul a fost unul destul de puternic, două persoane având nevoie de îngrijiri medicale, o minoră în vârstă de 15 ani şi o femeie în vârstă de 71 de ani, pasagere în autoturism.  Minora a rămas internată pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La Vişeu de Sus, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum în curbă la stânga, carosabil umed, un conducător auto pierde controlul asupra volanului, părăsește partea carosabilă și se lovește de un stâlp din beton.

Doi pasageri aflaţi în autoturism au fost transportaţi la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, respectiv un bărbat de 56 de ani, transferat la Spitalul Județean Baia Mare şi un tânăr de 22 de ani, neinternat.

Grav este că imediat după accident șoferul a dat bir cu fugiții, însă a fost reperat repede de polițiști. La volanul mașinii care a produs accidentul se afla un vișeuan de 30 de ani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. IPJ Maramureș precizează că acesta a fost transportat la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămarea corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here