DE WEEKEND – A intrat cu mașina în gardul bisericii. Minori la volan în Vișeu de Sus

1002

Polițiștii maramureșeni au avut de lucru și în finalul de săptămână trecut, pe drumurile din județ fiind identificați șoferi băuți sau care conduceau mașina deși nu aveau permis de conducere.

Pe DJ 108A, în localitatea Fărcașa, a fost oprit pentru control un sălăjean de 49 de ani, care conducea o autoutilitară înmatriculată în Belgia. În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat că autovehiculul figurează radiat din circulaţie din 2018.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Apoi, la intersecția DJ 182B cu DC 63 Iadăra, poliţiştii din Mireşu Mare au depistat un bărbat de 38 de ani din comună care conducea un autoturism aflându-se sub influenţa alcoolului. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean Baia Mare în vederea recoltării probelor biologice.

Inpectoratul de Poliție al județului Maramureș arată că la spital șoferul a refuzat însă prelevarea de mostre biologice şi efectuarea examenului clinic medical. Totodată, verificările efectuate de poliţişti au mai relevant şi că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În Baia Mare patrula de siguranţă publică a identificat, pe strada Cuza Vodă din municipiu, un bărbat care conducea un autoturism, fără să fie posesor de permis de conducere de vreo categorie. Tânărul de 21 de ani s-a ales cu dosar penal.

Și tot în Baia Mare şi tot fără permis de conducere, un bărbat de 36 de ani a intrat cu autoturismul în gardul unei biserici, după ce a pierdut controlul volanului în sensul giratoriu situat la intersecţia străzii Grănicerilor cu strada Mihai Eminescu. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero şi chiar dacă a avut norocul să nu fie rănit, s-a ales cu un dosar penal.

Pe Valea Izei, DJ 186, pe raza comunei Săcel, un conducător auto oprit de poliţişti pentru control, emana halenă alcoolică. Rezultatul testării a confirmat suspiciunile poliţiştilor şi a relevat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aer expirat. Tânărul de 27 de ani din localitate a fost condus la Centrul de Permanenţă Dragomireşti unde i s-au recoltat două probe biologice în vederea determinării alcoolemiei.

La Vişeu de Sus au fost depistați în trafic doi minori care se plimbau cu mașina.  La volan polițiștii au identificat un minor de 13 ani, iar pe locul din dreapta faţă un altul de 16 ani. De asemenea poliţiştii au constatat că autoturismul în cauză era înmatriculat în circulaţie cu alt număr de înmatriculare decât cel aflat pe maşină la momentul opririi.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul spre a fi condus, unei persoane care nu deține permis de conducere”, arată IPJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here