DE SPAIMA CORONAVIRUSULUI – Weekend plin cu șoferi băuți pe drumurile din Maramureș

405

Weekendul trecut a fost unul care a adus nu mai puțin de șapte dosare penale, marea majoritate a șoferilor opriți pentru control fiind și băuți. La Vişeu de Sus un conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a acroşat autoturismul oprit în faţa sa pentru a efectua virajul la dreapta de pe D.N. 18, strada Aleea Eroilor, pe strada Țapinarilor. Cei doi șoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, în cazul bărbatului de 56 de ani rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La Borşa, poliţiştii pe strada Rotundului au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 18 ani din oraş. Din verificările efectuate în bazele de date rezultă faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie, iar autoturismul are numerele expirate din data de 30.08.2019. Se efectueaza cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „Punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat”. Şi la Baia Sprie au fost efectuate controale pe drumurile publice pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulaţie. Poliţiştii au identificat un bărbat de 69 de ani care conducea un autoturism pe strada Piaţa Libertăţii din oraş. Având în vedere faptul că acesta emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, fapt pentru care a fost condus la Centrul Medical de Permanență Baia Sprie, unde i–au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Azi noapte, la ora 00:25, o patrulă de siguranță publică din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare a constatat că pe Bulevardul Traian din municipiu, un autoturism circulă haotic. Poliţiştii au oprit autoturismul în cauză şi au identificat la volan un bărbat de 30 de ani din Coltău. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean Baia Mare, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge”, a declarat Cecilia Grozavu, purtător de cuvant al IPJ Maramureș.

Nu în ultimul rand, poliţiştii Secției 7 Suciu de Sus au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani din Târgu Lăpuş. Testarea cu alcooltestul a arătat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost condus la Spitalul Orășenesc Târgu-Lăpuș, unde i-au fost recoltate două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză se fac cercetări privind săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Pentru aceeaşi infracţiune este cercetat şi un bărbat de 58 de ani din Fărcaşa, depistat de poliţişti în timp ce conducea prin localitate un autoturism, având valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Centrul Medical de Permanență Fărcașa, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here