DE SEZON – Protecția Consumatorului, controale în târgurile de Crăciun

263

Comisariatul Județean al Protecției Consumatorului Maramureș are în vizor Targurile de Crăciun. Operatori economici au fost consiliați, fie la sediul OPC Maramureș, fie pe teren, cu privire la modul în care trebuie să își desfășoare activitatea de comercializare de bunuri și prestări de servicii, conform legii, astfel încât consumatorii să se bucure de atmosfera sărbătorilor de iarnă în condiții de siguranță.

„Atragem atenția asupra faptului câ sintagma „produs tradițional”  poate fi utilizată în situația în care produsele sunt atestate ca și produse tradiționale, conform prevederilor legale. Totodată, operatorii economici trebuie să acorde atenție sporită modului de transport, depozitare și manipulare a produselor comercializate astfel încat produsele să nu fie supuse unor diferențe termice care ar putea conduce la alterarea acestora.

În cazul produselor comercializate vrac, important este să fie menționat prețul per cantitate respectiv 100 de grame produs, iar dacă prețul este per bucată, bucățile să aibă același gramaj”, precizează ANPC.

Dacian Manoliu, șeful OPC Maramureș, a declarat, pentru “Axanews.ro”, că activitățile de control în târgurile de Crăciun din județ sunt în plină desfășurare.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here