DE MIERCURI, 15 IULIE – În ce condiții mai pot intra românii în Ungaria

71

Autoritățile din statul vecin au anunţat duminică, 12 iulie, noile măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Ungariei. Măsurile vor intra în vigoare miercuri, 15 iulie 2020, de la ora 00.00.

Condițiile de intrare în Ungaria vizează clasificarea statelor de proveniență a persoanelor care doresc să intre în Ungaria pe trei categorii: zona verde – fără restricții, zona galbenă – cu restricții şi zona roșie – nu este permisă intrarea. România a fost inclusă pe lista statelor galbene.

Cetățenilor care intră în Ungaria din România le sunt aplicabile următoarele dispoziții:
– la intrarea în Ungaria vor fi supuși examinării medicale, iar în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul în Ungaria;
– în situaţia în care nu prezintă simptome, aceștia vor fi obligați să intre în carantină pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile (instituţionalizată sau prin izolare la domiciliu), fiind luaţi în evidenţele autorităților sanitare ungare.

Cu toate acestea, intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetățenilor care vin din România și care prezintă la punctul de frontieră două teste moleculare negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here