DE LUCRU! – Târgu Lăpuș în fața înnoirii!

1262

In 2020, spune primarul Mitru Lese, in Târgu Lapus se termina reabilitarea podului, vine asfaltul pe DN 18 B prin oras si pornesc o multime de investitii care pâna acum s-au miscat cu viteza melcului sau erau chiar aruncate pe fund de sertar.

E foarte usor sa spui ca podul n-are treaba cu primaria, ca e al CNADR, dar in realitate n-a fost asa. Se va finaliza in luna mai. Da, il face CNADR, dar s-a ajuns aici pentru ca, pentru a fundamenta necesitatea celuilalt pod, podul Lese cum ii zice lumea, am demonstrat ca asta e un pericol social, cu vechime de peste 40 de ani si nici o reparatie capitala. Era drum judetean si nu era putere financiara. Când a devenit national, s-a gasit, le-am dat toata documentatia., cu studii de rezistenta, a reiesit ca eram gata sa intram cu fundul in Guiness, cu fisuri, puteam izola o jumatate de }ara Lapusului, iar din Târgu Lapus faceam doua localitati, Târgu si Lapus! Primul oras rupt in doua! Acum, se lucreaza din vara si se va termina in luna mai. Ma intreaba oamenii unde e pasarela promisa? E alta finantare, urmeaza. |nsa am reusit sa obtin latirea tuturor trotuarelor de pe pod, plus pod separat pentru utilitati, nu era firesc ca retelele de apa si gaz sa treaca pe sub pod, era periculos.

Vestea buna, noutatea, e ca saptamâna trecuta, la ministerul Transporturilor, am obtinut ca reabilitarea DN 18 B sa nu se opreasca la podul Dobricului, ci sa continuie prin oras, cu straturi succesive de asfalt, nu cu nisip, spre pod. Noi aveam oricum un proiect de trotuare si piste de biciclete, de-a lungul drumului national, sa vedem daca reusim sa le pornmim in timp util si sa le cuplam sa iasa treaba buna!”, spune primarul Lese. In paralel, se lucreaza si pe drumul judetean 109 F, lucrarile sunt facute pe jumatate anul trecut, intre Baba si Rogoz, atingând 4 localitati de pe raza orasului.

|n fapt, s-au câstigat inca 4,5-5 kilometri de asfaltare a drumului national, prin oras. Dar nu e totul. Printre finantarile asteptate anul acesta, se numara reteaua de apa din satul Razoare si canalizarea la Damacuseni si Rogoz, ambele cu fonduri POS Mediu. Se adauga retea de gaz pentru toate cele 12 sate apartinatoare, un proiect contractat ce va fi depus pe POR axa 10, unde mai sunt doua finantari de gradinite noi, la Rogoz si Razoare. De asemenea, in analiza se afla, pe POR Axa 13, doua finantari a câte cinci milioane de euro, care ar transforma oraselul intr-un oras european cochet, cu locuinte pentru tineri, piste de bowling, case de batrâni, piste de biciclete, gradinite, atingând toate grupele de vârsta, toate acestea in zona centrala a orasului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here