DE LA UE – Periuțe de dinți, șampon și săpun pentru cei cu ajutor social din Maramureș

494

Luna ianuarie a adus la nivel de Maramureș distribuția produselor de igienă în toate cele 76 de UAT-uri. Fiecare localitate și-a stabilit calendarul propriu de distribuție, rețelele de socializare fiind folosite de primării pentru a anunța oamenii că trebuie să vină să își ridice periuțele de dinți și săpunul primit de la Uniunea Europeană.

La nivel de Maramureș vorbim de un număr de aproximativ 33.000 de maramureșeni care vor primi produse de igienă, respectiv produse alimentare. Respectivele pachețele de igienă conțin periuțe de dinți (cinci bucăți), pastă de dinți 300 ml, săpun lichid – 500 ml, șampon copii – 800 ml, șampon adulți – 500 ml, respectiv detergent de rufe – 2700 grame.

De la finele acestei luni se va începe distribuția pachetelor cu produse alimentare oferite prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Conform HG 784/2018, beneficiarii acestor pachete acordate în cadrul POAD sunt persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, respectiv persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

“La Bogdan-Vodă am finalizat cu produsele de igienă. Alimentele urmează să se primească la finele acestei luni, încă nu s-au distribuit la primării. La nivel de comună avem 431 beneficiari. Nu se simt jigniți. Ba din contră, mă întreabă pensionarii că ei de ce nu primesc? Primesc doar beneficiarii de venit minim garantat și de alocații pentru susținerea familiei. Înainte se dădeau și la pensionari cu pensii minime”, a spus, pentru “Axanews.ro”, primarul comunei Bogdan-Vodă, Ana-Enea Bizău.

La Șieu, produsele de igienă au ajuns la 40 de beneficiari de Venit Minim Garantat, respective la 37 de persoane beneficiari a alocației de susținere a familiei, potrivit informațiilor furnizate de către primarul comunei, Iusco Irina.

La Săcel distribuția pachetelor de igienă a demarat din data de 22 ianuarie. “Noi am început în 22 ianuarie să dăm pachetele de igienă la sediul Primăriei Săcel. Oamenii își ridică aceste pachete pe baza actului de identitate al titularului de dosar. Beneficiarii programului sunt persoanele titulare ale dreptului la venit minim garantat (alocația complementară) și persoanele care beneficiază de ajutor social”, a precizat Găvrilă Dologa, primarul din Săcel.

FOTO realitatea de Sibiu

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here