DE LA JUDEȚ – 35.000 de kituri cu materiale de protecție pentru categoriile de persoane vulnerabile din Maramureș

202

Printre punctele de pe ordinea de zi a șdinței de îndată a Consiliului Județean Maramureș din data de 8 aprilie s-au aflat și două proiecte prin care au fost stabilite măsurile pentru punerea în aplicare a prevederilor Hotărârilor nr. 15/2020 și nr. 16/2020, ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Vă reamintim că hotărârea nr. 15/2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se referă la ajutorarea unor categorii de persoane vulnerabile, prin distribuirea de kituri cuprinzând materiale de protecție, în scopul prevenirii și limitării răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, a precizat că fiecare astfel de kit va cuprinde câteva măști, mănuși, dezinfectanți, dar și produse pentru igiena personală, beneficiarii acestui proiect fiind persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani, persoanele care beneficiază de ajutor social, persoanele cu venituri reduse, persoanele cu dizabilități sau însoțitori ai acestora, precum și alte categorii de persoane defavorizate/nevoiașe.

„Punerea în aplicare a prevederilor acestei hotărâri se va realiza de către Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Crucea Roșie Română – Filiala Maramureș, Serviciul de Ajutor Maltez în România – Sucursala Baia Mare și 75 de unități administrativ-teritoriale din județ. Consiliul Județean Maramureș se angajează să centralizeze de la unitățile administrativ-teritoriale din județ situațiile privind persoanele care vor beneficia de ajutor și să asigure finanțarea cheltuielilor în sumă de 3.500.000 lei pentru produsele de protecție care urmează să fie achiziționate. Totodată, instituția județeană se implică în distribuirea produsele de protecție către unitățile administrativ-teritoriale din județ și va verifica modul de derulare a procedurii de distribuire a produselor către beneficiari. Administrația județeană participă, prin mijloace proprii, la derularea tuturor acțiunilor specifice pentru punerea în aplicare a prevederilor hotărârii”, precizează Gabriel Zetea.

Autoritățile județene au anunțat că deja unitățile administrativ-teritorile au întocmit situațiile cuprizând persoanele care se încadrează în categoriile mai sus menționate, fiind identificate 88.762 de solicitări. Mai trebuie spus că prin suma alocată, Consiliul Județean Maramureș va putea acoperi 45% din necesar, urmând a fi identificate acele persoane care au cea mai mare nevoie de astfel de materiale.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here