DE LA ABURII ALCOOLULUI – Scandal în trafic în Baia Mare după o tamponare

145

Se știe că unor maramureșeni alcoolul le dă curaj, iar de aici până la o altercație în trafic nu este decât un pas. Un astfel de incident a avut loc weekendul trecut pe o stradă din Baia Mare, fiind nevoie de intervenția polițiștilor pentru a calma spiritele.

Zilele trecute poliţiştii rutieri au fost solicitaţi să intervină la patru accidente rutiere, provocate de persoane care au condus în stare de ebrietate şi fără a deţine permise de conducere. Alţi patru şoferi sunt cercetaţi după ce au fost depistaţi conducând cu o alcoolemie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La Săliștea de Sus, un tânăr de 24 de ani din localitate, nu a daptat viteza la condițiile de drum și într-o curbă periculoasă la stânga a pierdut controlul mașinii și a intrat cu mașina într-un gard al unui imobil. În urma accidentului a rezultat rănirea unui tânăr de 29 de ani din Săliștea de Sus, care a rămas internat în spital. Șoferul a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice de sânge.

Un șomcutean de 32 de ani a condus un autoturism pe bulevardul Bucureşti din Baia Mare, iar la intersecţia cu bulevardul Republicii nu a păstrat distanţa de siguranţă faţă de un autoturism condus regulamentar de către o femeie în vârstă de 45 de ani, şi a intrat în coliziune faţă – spate cu aceasta.

„În urma impactului, tânărul de 32 de ani, a coborât de la volan şi a început să devină violent, manifestându-se agresiv faţă de un pasager din autoturismul condus de femeie şi un martor la cele petrecute. Acesta emana halenă alcoolică, însă a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest cât şi recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

Apoi, un băimărean de 44 de ani care a condus un autoturism între localităţile Satulung şi Hideaga, a pierdut controlul direcției de mers și a ajuns în șanțul din drepta direcției de deplasare. În urma evenimentului a rezultat accidentarea uşoară a șoferului, însă acesta a refuzat deplasarea la spital.

Aparatul a indicat, la testarea cu alcooltestul, valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i s-a prelevat o mostră biologică de sânge. În urma verificărilor efectuate de către poliţişti s-a stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Poliţiştii din Ocna Şugatag au intervenit și ei în Bârsana, la un accident rutier soldat cu pagube materiale. Mai exact, a fost vorba despre un impact între o autoutilitară şi un utilaj agricol, care a fost condus de un bărbat în vârstă de 69 de ani, ce nu deţine permis de conducere. De asemenea în urma verificărilor efectuate de către poliţişti, a reieşit faptul că utilajul agricol nu este înmatriculat.

IPJ Maramureș mai anunță că alţi patru şoferi au fost depistaţi în trafic de poliţiştii rutieri la testările cu aparatul etilotest au relevat că aveau concentraţii între 0,41 mg/l –0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Toţi au fost conduşi la spital pentru recoltarea de probe de sânge.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here