DE BUNAVESTIRE – Protest anunțat în Sighet din cauza gropilor din oraș

704

Pentru ziua de 25 martie, de Bunavestire, a fost anunțată intenția de organizare a unui protest în fața Primăriei Sighetu Marmației. Sub genericul „Te-ai săturat de gropi? Hai cu noi„, sighetenii care sunt nemulțumiți de modul cum arată străzile orașului sunt așteptați să își spună OF-ul în fața primăriei municipiului.

„Cu cât am fii mai mulți cu atât mai bine. Ar fii cazul ca cei care doar vorbesc sa si facă ceva. Stand acasă nu putem schimba nimic. Am depus o cerere la primărie pentru aprobarea protestului. Momentan așteptam răspunsul. Mi s-a spus ca joi, săptămana aceasta, va avea loc o conferința in care se va dezbate cererea depusă de noi. Am cerut si sprijinul jandarmeriei pentru buna desfășurare a manifestației . Momentan așteptam aprobarea.”, arată Andrei Oancea, organizatorul protestului.

”La noi românul comentează doar pe facebook și când să treacă la fapte, ioc. Eu susțin inițiativa și chiar imi doresc să se schimbe ceva în orașul acesta frumos”, adaugă un alt sighetean.

Primarul Horia Scubli, contactat de jurnaliștii Axanews.ro, a ținut să arate că reparațiile străzilor vor demara în cel mai scurt timp, și asta pentru că trebuie îndeplinite anumite condiții meteo ca să poți face asfaltările de primăvară. Asta, dacă își doresc sighetenii ca să și țină lucrările făcute.

„Știu că sunt nemulțumiri pe rețelele de socializare, dar e numai un grup care se declară nemulțumit. A început campania electorală și asta e. Sunt probleme cu drumurile, e adevărat, dar asta și pentru că cei care fac lucrările de canalizare nu aduc drumul la starea inițială, așa cum cere legea. Readucerea la starea inițială a drumului e făcută aiurea de multe ori, se lasă drumul, se tasează aiurea totul… Vom demara frezarea de săptămâna aceasta, vom începe reparațiile drumurilor. Trebuie să am minim 10 grade Celsius noaptea ca să mă pot apuca de lucru, e un calendar al lucrărilo care nu poate fi devansat. Legat de pistele pentru biciclete, sighetenii trebuie să înțeleagă că Sighetul este un oraș mic, cu străduțe înguste, iar piste pentru biciclete nu ai prea unde face. Avem un proiect depus pentru piste de biciclete, le vom face cumva. Lumea uită că avem un oraș istoric, nu e ca și Baia Mare, unde să te poți extinde”, a explicat Scubli.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here