DE BINE – Efectivele de capră neagră din Munţii Rodnei se menţin constant

657

Acțiunea de toamnă pentru evaluarea efectivelor de capră neagră de pe raza Parcului Național Munții Rodnei s-a desfășurat în data de 15 octombrie 2018, acțiunea fiind organizată de Administrația Parcului Național Munții Rodnei (APNMR) și coordonată de Garda Forestieră Cluj Napoca, efectuată de către gestionarii fondurilor cinegetice și APNMR.

Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei a anunţat că în dimineața zilei de 15 octombrie 2018 a avut loc ședința de organizare a acțiunii, la sediul APNMR din Rodna și la Punctul de lucru al APNMR-Borșa, unde au participat persoanele titulare desemnate pe trasee, precum și reprezentanți din cadrul instituțiilor invitate – în calitate de observatori.

Au fost văzute un număr total de 123 exemplare de capră neagră. La acțiunea de teren au participat 38 observatori, din cadrul unor instituţii precum Garda Forestieră Cluj Napoca, Administrația Parcului Național Munții Rodnei, Direcția Silvică Maramureş, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița –Năsăud, Postul de Jandarmi Montani Rodna, Postul de Jandarmi Montani Borşa, Ocolul Silvic Alpina Borşa RA, Ocolul Silvic Comunal Telciu RA, Ocolul Silvic Dragomirești, Asociaţia Cinegetică Ursul Brun, Asociaţia Societatea Cinegetică Someşul Rodna, Asociaţia Cinegetică Wasser Cerbul Carpatin, Asociația AVPS Arieșul Cluj Napoca, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistrița –Năsăud sau Complexul Muzeal Bistrița Năsăud.

La acţiunea de la începutul săptămânii au mai fost prezenţi şi voluntari și persoane fizice interesate de pe raza celor două județe.

FOTO Parcul Naţional Munţii Rodnei

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here