DE BĂGAT LA CAP – Selfie-urile pe tren te pot ucide în câteva secunde

313

Nu puțini sunt cei care sunt dispuși să își riște viața de dragul unei fotografii care, speră ei, să adune cât de multe like-uri si comentarii, să vadă prietenii virtuali, dar și necunoscuții, cât sunt ei de viteji. Doar că un selfie făcut unde nu trebuie te trimite în mormânt, iar pe rețelele de socializare vei primi doar lacrimi, tot virtuale.

Prima activitate din cadrul Campaniei Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți a avut loc azi dimineață, în trenul cu direcţia dinspre Mireșu-Mare înspre Baia Mare. Maramureșenilor li se reamintește că această campanie vine ca urmare a numărului mare de tineri care și-au pierdut viața prin electrocutare, urcând pe vagoanele trenurilor de dragul unui like pe facebook.

„Astfel polițiștii de prevenire, împreună cu cei de la Biroul Transporturi Feroviare au stat de vorbă cu tinerii călători, informându-i cu privire la accidentele nefericite determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor de căi ferate, triaje și zonele adiacente.  Polițiștii le-au vorbit tinerilor și despre riscurile escaladării trenurilor care circulă pe rețeaua electrică, de dragul unui like, precum și cele care sunt provocate de neatenția survenită utilizării excesive a telefoanele mobile și căștilor.

Cu toate că întâlnirea polițiștilor cu tinerii a avut loc la o oră matinală, aceștia au manifestat interes și au ascultat sfaturile polițiștilor, rămâne doar să le și aplice. Activitățile în cadrul campaniei vor continua în perioada următoare, aceasta derulându-se până la sfârșitul lunii ianuarie a anului 2021. Și, având în vedere că anul școlar a început de puțin timp, polițiștii le urează elevilor multă sănătate, poftă de carte și cât mai puține ore on-line. Iar celor care fac naveta cu trenul, călătorii în siguranţă!”, precizează IPJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here