DE AZI – Avocații pot rezolva pentru clienți cereri de înmatriculare, certificate sau caziere

232

Legea 208/2020, care a apărut recent în Monitorul Oficial și care se va aplica începând cu data de 26 septembrie 2020, dă avocatului posibilitatea de a face anumite lucruri în relația cu statul în numele clientului său. De exemplu, cererea de înmatriculare la Registrul Comerțului a unui comerciant persoană fizică sau a unei asociații familiale se va putea depune prin avocat, în baza unei împuterniciri care conține semnătura clientului.

“În absența comerciantului persoană fizică, respectiv a reprezentantului asociației familiale, semnătura acestuia poate fi înlocuită prin prezentarea la Registrul Comerțului de către avocat, a împuternicirii avocațiale care conține semnătura clientului, respectiv a comerciantului persoană fizică sau a reprezentantului asociației familiale. Semnătura persoanei fizice trebuie dată personal în fața avocatului”, prevede legea mai sus amintită. În ceea ce privește dovedirea specimenului de semnătură a administratorilor și, după caz, a reprezentanților societăților comerciale, aceasta se face cu respectarea legilor în vigoare.

Tot conform noilor reglementări legale actele de stare civilă se vor putea elibera și avocaților împuterniciți de către titulari. Tot legea care se va aplica din acest weekend prevede că firmele obligate să depună declarația privind beneficiarii reali vor putea depune acea declarație cu dată certă atestată de avocat.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here