DĂRILE CĂTRE STAT – Venituri semnificative încasate, în luna aprilie, la bugetul statului

280

La întâlnirea colectivului pentru stabilirea măsurilor de impulsionare a colectării veniturilor la bugetul consolidat al statului, șeful adjunct al Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș, Ioan Popa, a declarat că încasările la sfârșitul lunii aprilie au fost mai mari la capitolele bugetare componente, respectiv bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor sociale de sănătate, dar și la alte venituri.

“S-a realizat la bugetul general consolidat al statului încasări în sumă totală de 179,3 milioane de lei, cu precizarea că veniturile au fost suplimentate și de încasările realizate de contribuabilii mijlocii. Pe tipuri de bugete, la bugetul de stat au fost încasări în sumă de 68 milioane lei, 75,7 milioane lei încasări la bugetul asigurărilor sociale de stat și 32,6 milioane la bugetul asigurărilor sociale de sănătate. În luna aprilie am primit și un plan de încasări de la ANAF, luna aprilie fiind o lună atipică din punct de vedere al numărului de zile lucrătoare”, a spus Popa.

Reprezentanții Finanțelor Maramureș au mai anunțat că s-a început restituirea fostelor taxe auto către maramureșenii care au solicitat acest lucru, fiind acordată asistență și primăriilor la alcătuirea și definitivarea bugetului pe acest an.

Creșterea cuantumului de încasări, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut reprezintă o realizare procentuală de 138,15%, cu precizarea că veniturile au fost suplimentate și de încasările realizate de contribuabilii mijlocii. Pentru menținerea volumului de încasări bugetare și recuperarea arieratelor vor fi luate măsuri de analiză punctuală a operatorilor cu plăți consistente la buget care înregistrează un grad de conformare scăzut, identificare a operatorilor economici care înregistrează grad scăzut de conformare la plată, cauzelor neefectuării plăților la termen, intensificarea de acțiuni pentru identificarea de noi contribuabili care pot fi beneficiarii unor eșalonări la plată, monitorizarea măsurilor de executare silită.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here