DANSURI POPULARE – Maramureşul a făcut senzaţie în Sălaj la un festival internaţional de folclor (FOTO)

853

Nu există loc în ţară unde dansurile din Maramureş să nu aibă succes. Sălăjenii s-au bucurat şi ei din plin de moştenirea folclorică a Maramureşului chiar weekendul trecut, când a avut loc ediţia a XX-a a Festivalului Internațional al Dansului și Cântecului Codrenesc din orașul Cehu Silvaniei.

La această manifestare judeţul Maramureş a fost reprezentat de mai multe ansambluri folclorice, printre care cele din Budești, Satulung, Coruia sau Bicaz. Unul dintre ansamblurile participante la acest festival a fost şi Ansamblul folcloric „Florile Cosăului” din Budești, reprezentat de către elevii de la Școala gimnazială din mica localitate din Maramureşul Istoric.

Potrivit informaţiilor furnizate de către cei de la Căminul Cultural Budeşti, evenimentul cultural-artistic a început cu parada portului popular din centrul urbei, iar spectacolul folcloric s-a desfășurat pe scena amplasată în aer liber. Pe lângă formațiile artistice din județul Maramureș, au mai fost prezente ansambluri din Cehu Silvaniei, Aluniș, Jibou, Zalău, Berekenye (Ungaria) și din Republica Moldova. Instructor al Ansamblului folcloric din Budeşti este profesorul Maria Borodi. Primăria și Consiliul local al comunei Budești au asigurat transportul micilor artişti în judeţul vecin.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here